Anonim4 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Szanujące się forum oprócz loga i faviconki powinno mieć swoją tapetę albo wzorek na koszulkę. Nie traktujcie tego co podrzucam bardzo poważnie, jeśli komuś się podoba niech sobie ustawi na tapetę albo wrzuci o wiele lepsze graficznie propozycje Może stworzymy zestaw tapet kojarzących się z forum? Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Unicorn, ciekawa propozycja,nie powiem Pzdr. Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Sierp i młot to moje pierwsze skojarzenie ;] jeszcze te kolory Pomysł dobry ale w tym wykonaniu, tapeta, jakoś by do grona moich ulubionych nie trafiła Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Pisałem o pomyśle na tapetę,a nie o TEJ Pzdr. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Pomysł na tapetki bardzo mi się podoba. Jeśli powstaną tu jakieś projekty, można pomyśleć o zrobieniu czegoś w rodzaju galerii użytkowników z przechwałkami , z kolekcją tapet do pobrania. Firmówki. Coś w tym rodzaju. To zostawiam w Waszych rękach, nie jestem w stanie brać czynnego udziału, bo brakuje mi trzeciej ręki. PS. Ten znak z tapety to nie ten gatunek myślowy, który jest tu przewidziany. Znak ma silne skojarzenia i jest zbyt oczywisty (skrzyżowane "atrybuty naprawcze" to banał, co drugi obiekt narzędziowy próbuje w tym kierunku). Mnie tu chodzi o coś maksymalnie minimalistycznego i ponadczasowego, bez figuratywności. Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Robot do obróbki Hehe, CKU, dziwne, że mi się to nie skojarzyło z komunizmem, może za dużo w tym siedzę. http://img708.imageshack.us/img708/7766/3drobot4.jpg Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Picasso, kiedy będzie już "znak firmowy" bardzo chętnie coś podrzucę. Nie od razu Kraków... Unicorn,cześć A obiecywałem sobie,że nie będę już pisał na forach.popatrz,to wszystko przez Ciebie ! Pzdr. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witaj Unicorn! W pierwszym poście piszesz m.inn.: "Nie traktujcie tego co podrzucam bardzo poważnie". No nie wiem... Ja paniał alluzju i poczułem się od razu, na dzieńdobry tu nieswojo. Gratuluję osiągnięcia spodziewanego efektu. Tamto to już historia i nie manipulujmy przy niej. Dlatego proszę o nie wyciąganie kota z worka. Reasumując: pierwsza tapeta zdecydowanie do d..y a drugi zestaw niczego sobie. Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Akurat żadnych aluzji nie było, widocznie źle odebrałeś przekaz. Pisałem tak żeby wrzucać, jedne lepsze, inne gorsze w celu wypracowania czegoś fajnego. Kolejne w produkcji Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A ja spróbowałem z logo: wersja bez fajerwerków photoshopwych. Jest w wektorach, więc kolorystyka do indywidualnego ustalenia. Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 dejko, nie pozostaje nic innego jak przymierzyć do templatki Pzdr. Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 A ja spróbowałem z logo: wersja bez fajerwerków photoshopwych. Jest w wektorach, więc kolorystyka do indywidualnego ustalenia. Się mi podoba Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czekam,kiedy Administracja chociaż na chwilkę zmieni logo na to powyżej,przecież to prosta sprawa Na pewno się przyjmie. Pzdr. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Przecież nie zatwierdziłam żadnego logo jeszcze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czekam,kiedy Administracja chociaż na chwilkę zmieni logo na to powyżej,przecież to prosta sprawa Na pewno się przyjmie. Pzdr. Bez urazy, ale to nie jest jeszcze logo. Logo to symbol, znak, detal - coś z czym kojarzymy markę. Napis jest tylko uzupełnieniem, choć nie zawsze koniecznym. np logo Mercedesa. Niech propozycje jeszcze napływają Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Bez urazy, ale to nie jest jeszcze logo. Zgadza się,to też nie jest logo,tylko napis )) Logo Microsoft Pzdr. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Dla mnie jest to nazwa własna firmy. A gdzie zgubiłeś kwadraciki (czerwony, żólty, zielony i niebieski)? Chodziło mi o spójne połączenie nazwy i symbolu. Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Dla mnie jest to nazwa własna firmy. A gdzie zgubiłeś kwadraciki (czerwony, żólty, zielony i niebieski)? Chodziło mi o spójne połączenie nazwy i symbolu. Jest to jałowa dyskusja.Kliknąłeś na linka,czy tak z głowy ? Znasz to: ® Jak nie,to poczytaj. TUTAJ Widać malo znasz się na tym. kończę. Pzdr. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Widac mało znam sie na tym. Proszę, o to definicja LOGO z Wikipedii (fragment): Głównym zadaniem logo jest wstępne nakierowanie osoby na symbolizowany podmiot poprzez: przyciągnięcie uwagi oglądającego formą graficzną wyróżniającą to logo z otoczenia, a następnie powiązanie emocjonalne danej osoby z symbolizowanym podmiotem poprzez formę graficzną odpowiadającą charakterem danemu podmiotowi. Logo zawsze nawiązuje w jakiś sposób do przedstawianego tematu. Często konstruowane jest ze stylizowanych i pomysłowo zaaranżowanych pierwszych liter nazwy symbolizowanego podmiotu, lub też zawiera charakterystyczne dla danego podmiotu elementy graficzne. Może jednak symbolizować jakąś ideę jedynie swoim kształtem lub wywoływanym nastrojem (np. zawierać linie łagodne lub łamane, albo też zawierać kolorystykę jaskrawą lub stonowaną). Zawsze jednak powinno podkreślać i w skondensowany sposób podsumowywać wizerunek przedstawianego tematu. Powinno u odbiorcy wywoływać odpowiednie skojarzenia oraz nastrój, a jeśli to możliwe, motywować również do pożądanej reakcji. Od strony formalnej logo powinno być schematycznym, ale starannie opracowanym rysunkiem, i może składać się tylko z logotypu (stylizacji literowej) tylko z elementu graficznego będącego symbolem lub też zawierać połączenie obu tych elementów. chodzi mi o połączenie tych elementów. Pozdrawiam Belfegor Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czy Ty widzisz w tym projekcie tylko literki,bo ja nie.Nie tylko. LOGO MICROSOFTU Tyle. Amen. Miłego dnia. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Czy Ty widzisz w tym projekcie tylko literki,bo ja nie.Nie tylko. Rozumiem, że jesteś autorem projektu i widzisz coś więcej niż tylko literki. Rozumiem, że bronisz swojej pracy i masz do tego pełne prawo. Ale z drugiej strony, ja niekoniecznie muszę być przekonany do trafności Twojego projektu. Miłego dnia Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Belfegor Z tego co wiem/widzę to autorem jest dejko. Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Przyjrzyj się jeszcze raz,uważnie... Pzdr. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Belfegor Z tego co wiem/widzę to autorem jest dejko. Przepraszam, zasugerowałem się odświeżonym wątkiem przez @natenczas. Dlatego uznałem, że jest autorem. Przyjrzyj się jeszcze raz,uważnie... Widzę, powiem więcej, dokładnie widzę wszystkie literki i kolory, widzę nawet delikatną białą obwódkę wokół literek P i C............ale na łopatki mnie, to nie rozłożyło. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi