komputer89pc Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Coś zainstalowałem i tak oto teraz podczas startu systemu uruchamia mi się tuto4pc_pl_5, nie da się tego wyłączyć. Może są jeszcze jakieś problemy, których można się pozbyć? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mówiłam Ci już kiedyś, byś przykładał większą wagę do tego gdzie zakładasz temat. Usuwanie z systemu adware w dziale diagnostyki infekcji, i tu przenoszę. Coś zainstalowałem i tak oto teraz podczas startu systemu uruchamia mi się tuto4pc_pl_5, nie da się tego wyłączyć. A wg raportu coś musiało być robione, brak widzialnych czynnych składników tego adware i wielu innych charakterystycznych elementów (wpis na liście zainstalowanych / usługa / foldery na dysku), jedynie pusty wpis w starcie. 1. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dodaję Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 AdwCleaner wykończył resztki. Wprowadź tylko końcowe poprawki i kończymy: 1. Korekta wyszukiwarek IE po użyciu AdwCleaner, w tym wyrzucenie ruskich wtrętów Windows modyfikowanego. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Google] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Wikipedia] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yahoo] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yandex] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Porządki po narzędziach: w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Aktualizacja systemu to właśnie jeden ze starych nierozwiązanych problemów. Ale obawiam się, że tu jest pozamiatane. Ostatnio na forum były kolejne systemy Windows 7 prezentujące ten sam układ ruskich wyszukiwarek (to powierzchowny syndrom Windows sztucznie przez kogoś zmodyfikowanego), jeden z nich odmówił aktualizacji (komunikat o wyciętych komponentach Windows). . Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 2. Porządki po narzędziach: w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. Nie rozumiem tego punktu. Co AdwCleaner ma odinstalować, a OTL posprzątać? Jeżeli chodzi o aktualizacje to co jakiś czas pojawia się 8-9 najnowszych aktualizacji. Wiem, że to nie wszystko. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Nie rozumiem tego punktu. Co AdwCleaner ma odinstalować, a OTL posprzątać? Mają posprzątać po sobie. Opcja Odinstaluj w AdwCleaner: kasacja z dysku narzędzia i jego logów oraz klucza narzędzia z rejestru. Opcja Sprzątanie w OTL: usunięcie z dysku OTL oraz z rejestru jego klucza. Jeżeli chodzi o aktualizacje to co jakiś czas pojawia się 8-9 najnowszych aktualizacji. Wiem, że to nie wszystko. Tak, pamiętam. Chodzi mi o główną instalację Service Pack ... Niestety obawiam się, że tu jest problem z winy typu systemu (nieoryginalny przetworzony przez kogoś). . Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi