Hajasz Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam. Mam takie zapytanie, w/w program podczas sprawdzania komputera w zakładce Elementy związane z bezpieczeństwem zaznacza czerwonym wykrzyknikiem dwie pozycje: 1. Zdalny pulpit jest aktywny 2. Zapora windows dla sieci prywatnych jest wyłączona. Bardzo proszę o wyjaśnienie co to jest ten aktywny pulpit i czemu czepia się zapory skoro zapora windowsowa jest całkowicie wyłączona bo korzystam z pakietu Norton Internet Security. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Nie znam tego programu, ale odpowiem na pytania: 1. Zdalny pulpit- np. po wysłaniu zaproszenia do mnie ja na swoim komputerze mam obraz Twojego komputera, za zgodą potrzebującego pomocy mogę też sterować jego komputerem, jeśli nie korzystasz to możesz wyłączyć. 2. Nie zwracaj uwagi na to, być może ten program jest nastawiony na zaporę systemową, zignoruj to. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dzięki diox za objaśnienie. O ile z firewallem od windows przypuszczałem, że program się koleguje o tyle dziwił mnie ten pulpit aktywny. Sprawdziłem u siebie ale mam wyłączony więc nie mam pojęcia dlaczego to zaznaczył. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Masz jeszcze jakieś pytania? Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dzięki, wszystko wyjaśnione. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi