rimoss Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, Prosiłbym o rozwiązanie mojego problemu. 1.A jest on następujący : Gdy gram sobie np. w League of Legends i wiadomo bateria na najwyższych ustawieniach wytrzyma 2-3 mecze i trzeba podłączyć ładowarkę i tu jest mój problem. Gdy ją podłączę następuję "załamanie fps" tzn z 60 fps'ow spada do 6-9 i gra już za ciekawie nie wygląda bo strasznie laguje. I tutaj moje pytanie co może być tego przyczyną ? Czy może to być jakaś pasta termoprzewodząca którą zastosował producent i się zużyła ? 2. Laptop osiąga duże temperatury podczas pracy. BADANE SPEEDFAN. Na normalnych obrotach : GPU: 44C HD0: 40C TEMp1 49 - 50 C (skacze) temp2 50C Core 0 48C Core 1 56 C Po pracy z league of legends : gpu 80C Hd0 52 temp1 85 temp 2 85 core 0 85 core 1 85 I teraz moje pytanie kolejne czy powodem tego jest plik svchost.exe? , który osiąga obciążenie po 101 k ? Plik svchost.exe który osiąga 106k obciążenia obsługuje następujące usługi #ss1 Czy można te pliki wywalić ? Dodam że pomimo tak dużych obciążeń praca procka jest na 6%. Parametry komputera : Samsung 550P5C-T02 Win 7 x64 home premium Cpu: Intel core i5 3210m LcD 15.6 :ed HDnit.non-gloss V Ram: Nvidia Gt 630M gdd r3 2gb- hybrid Memory 6 gb Hdd : 1TB Data zakupu 12 października 2012 r Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 1. Masz ustawione w opcjach zasilania na Wysoka wydajność? 2. W laptopach takie temperatury są normalne, mój laptop podczas gry w Fifę 12 nagrzewa się do 80-85 st. Pobierz CPU-Z , uruchom jakąś grę i zobacz na jakim poziomie utrzymuje się taktowanie procesora. Odnośnik do komentarza
rimoss Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 1. Tak mam wysoką wydajność ustawioną . 2. Widać w ss'e w załączniku taktowanie proszę o ocenę. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Taktowanie w porządku, ten załamanie fps'ów występuje także jak grasz od razu z podłączoną ładowarką? Odnośnik do komentarza
rimoss Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 To wygląda tak gram sobie normalnie i bateria w końcu pada. Podłączam ładowarkę i lagi tak jakby fps były na poziome 6-10 nie wiem co jest nie tak . Jak pogram dopiero wtedy występują lagi. Musi komp się rozgrzać i wtedy lagi. Natomiast jak gram w gothica 3 taktowanie jest takie jak w załączniku. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Nie wiem co o tym sądzić. Próbowałeś grać na laptopie bez baterii, tylko podłączony do gniazdka? Odnośnik do komentarza
rimoss Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Tak samo. Na baterii i na zasilaczu jest to samo natężenie prądu (19V). Możliwe że to pasta termoprzewodząca jest wadliwa ? Nie mam pojęcia od czego tak się dzieje , może ma ktoś jakiś pomysł albo miał podobnie ? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Wadliwa pasta? Pasta może wyschnąć,ale wątpię. Co do tych lagów podczas pracy na podłączonym laptopie to nie wiem czemu się tak dzieje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi