pit Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam, wydaje mi się że mam nietypową odrobinę sprawę. Sytuacja wygląda tak że podczas wchodzenia poprzez google od czasu do czasu zamiast przejść do forum wyskakuje mi taki komunikat URL4SHORT.INFO: Zasugerowano mi że mam problem z infekcją i stąd się tutaj znalazłem. Jeśli to zły dział, proszę o przeniesienie tematu w odpowiedni. Jeśli potrzebne są w takiej sytuacji jakieś logi, to proszę o sugestię. Wykonam naturalnie Odnośnik do komentarza
Tom75 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Warto poczytać: https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wazne-zakladanie-tematu-obowiazkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
pit Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam, czytałem jednak myślę że moja sytuacja jest nieco inna. Infekcja nie dotyczy lokalnych dysków, systemów operacyjnych etc. Stąd braki w logach. Jednak jeśli są potrzebne i niezbędne oczywiście wykonam. Proszę o wytyczne. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 A gdy wchodzisz bezpośrednio pod adres forum (a nie przez Google tak jak to opisujesz), to problem też występuje? Odnośnik do komentarza
kowalczyk Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 prawdopodobnie to to samo o co się pytałam niedawno na forum, to jest problem na stronach http://www.fixitpc.p...ania-url4short/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Tom75 Jeśli problem jest po stronie serwera, logi punktowane ogłoszeniem są bezużyteczne. pit Określij czy chodzi o forum, którym zarządzasz, czy forum do którego nie masz dostępu na poziomie administracyjnym. - W pierwszym przypadku: należy sprawdzić na serwerze ostatnio modyfikowane pliki IPB i wyczyścić, pierwszy z brzegu przykład modyfikacji: KLIK. I o jakiej wersji silnika IPB mówimy (najnowszy 3.4.2 czy niżej) oraz czy jest zainstalowana ostatnia z krytycznych łat (KLIK)? - W drugim przypadku: nie zrobisz nic. . Odnośnik do komentarza
pit Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam, jestem administratorem. Spróbuję powalczyć, dziękuję za sugestie. Edit: wersja forum 3.2.2, łata zaciągnięta zaraz po tym jak się pokazała. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 (edytowane) pit, czy coś zdołałeś osiągnąć? Czy sprawdziłeś sfery przedstawiane w podanym przeze mnie linku (szukanie podanego kodu i potencjalna infekcja skin_global.php)? Edytowane 16 Marca 2013 przez picasso 16.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi