mlodyposuzkiwacz Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam, mam problem z speedbit search niestety;/ Czytałem wątki wcześniejsze ale nie potrafię sobie z tym poradzić sam. Załącze raport z OTL i liczę na waszą pomoc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Nie opisałeś co konkretnie robiłeś, bym nie powtarzała już wykonanych zadań. Ja tylko mogę się domyślać, że używałeś AdwCleaner, bo są charakterystyczne ślady w postaci wyzerowanych domyślnych wyszukiwarek IE. 1. Przez Panel sterowania odinstaluj skaner McAfee Security Scan Plus. To sponsor paczek Adobe i prawdopodobnie tu się wślizgnął omyłkowo. 2. Wyczyść Firefox ze SpeedBit: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{F1B78C05-EE08-477B-8E5A-40CC6E20A17C}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{F1B78C05-EE08-477B-8E5A-40CC6E20A17C}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Uruchom SystemLook i w oknie wklej: :regfind speedbit :folderfind *speedbit* Klik w Look. . Odnośnik do komentarza
mlodyposuzkiwacz Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Dziękuje serdecznie za pomoc,wszystko działa pięknie:) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Ale tu nie koniec! Ani nie sprawdzona poprawność wykonanych zadań, ani nie zadane czynności zamykające. Na razie prosiłam o dane do weryfikacji: 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Uruchom SystemLook i w oknie wklej: :regfind speedbit :folderfind *speedbit* Klik w Look. . Edytowane 13 Marca 2013 przez picasso 13.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi