michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Przez różne przygody instalacyjne, stało się tak że System zainstalował się na dysku F. Dwa kolejne dyski są na D i E. C jest nie przypisany, i przygarną go pendrive. Da się bez szkody dla systemu zmienić literkę z F na C? Ani Easusus ani system sobie z tym nie radzi. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Przedstaw jaki układ partycji jest widzialny w diskmgmt.msc. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 W załączniku screen. Ps, czy to normalne że przenosi dane z d na e z prędkością ok 25kb/s? Wydaje mi się dość mało jak na przesyłanie z partycji na partycję. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Start > uruchom > regedit Znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices w oknie po prawej skasuj wartości DosDevice F, D, E uruchom ponownie system Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 teraz wyskakuje trwa przygotowanie pulpitu a potem niebieski ekran. Muszę wcisnąć ctrl+alt+del i uruchomić explorer.exe Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Podaj logi z OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/page__p__324#entry324 . Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ustawienia zabezpieczeń zablokowały ten plik. Zmieniło na C,D,E, ale przy okazji wysypało mi Windowsa :/ Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy to samo występuje w Trybie awaryjnym bądź Trybie awaryjnym z wierszem polecenia? Czy w tych trybach możesz uruchomić OTL? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 właśnie wcześniej pisałem z awaryjnego.. Teraz po części wstaje. Ale dyski nie dają się uruchomić. Ten interfejs nie jest obsługiwany. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wejdź w Tryb awaryjny z wierszem polecenia > regedit > znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices i przywróć wartość DosDevice F, D, E , zobacz, czy to odkręci zmiany. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 działam teraz na jakims linuxie y plyty ratunkowej. zmienialem potem jeszcze cos w rejestrze wiec nie wiem Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Robiłeś to co napisał Belfegor w poście #4: Znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices w oknie po prawej skasuj wartości DosDevice F, D, E uruchom ponownie system Jeśli tak,to zrób odwrotnie,tj.wejdź w Tryb awaryjny z wierszem polecenia > regedit > znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices i przywróć wartość DosDevice F, D, E , i uruchom komputer ponownie. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 skorzystałem z tej poradt http://www.vista.pl/porady/847_uszkodzenie_profilu_uzytkownika.html i nie uruchamia mi się explorer.exe z systemem. chyba pogrzebię w rejestrze i spróbuję wszystko odwrócić Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Już nie grzeb w rejestrze, możesz jeszcze zrobić gorzej. Czy w Trybie awaryjnym z wierszem polecenia działa OTL? Nie odpowiedziałeś mi na te pytanie. Podaj jeszcze jaki masz Windows,jaką edycję i ilu bitową. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 windows 7 32bit z wierszem nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 teraz wyskakuje trwa przygotowanie pulpitu a potem niebieski ekran. Muszę wcisnąć ctrl+alt+del i uruchomić explorer.exe Niestety prawdopodobnie skutek grzebania w kluczu MountedDevices (KLIK). Spróbuj jeszcze: wyeksportuj cały aktualny klucz MountedDevices do kopii zapasowej i w całości go skasuj, reset systemu. . Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 awaryjny z wierszem polecenia nie działa Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Spróbuj jeszcze zrobić to co zaleciła picasso. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 teraz wyskakuje trwa przygotowanie pulpitu a potem niebieski ekran. Muszę wcisnąć ctrl+alt+del i uruchomić explorer.exe Skorzystaj z menedzera zadań > menu Plik nowe zadanie > regedit > kasujesz cały klucz > restart Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Nic to nie dało Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Nic to nie dało Rozwiń zdanie co nic nie dało? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ta sama sytuacja. Komputer się uruchamia, czarny ekran, muszę uruchomić z managera explorer.exe. Jedynie z awaryjnego uruchomię regedit. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 W takim razie ja widzę tu przywrócenie poprzedniego rejestru sprzed manipulacji w MountedDevices. Czy było włączone Przywracanie systemu? Jeśli tak: F8 > Napraw komputer > Przywracanie systemu do daty sprzed pierwszej edycji. Jeśli nie, sprawdź jaką datę modyfikacji mają pliki w katalogu ...\Windows\system32\config\RegBack. . Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 system ma dwa dni, nic nie majstrowałem poza instalacjami różnych rzeczy. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 To zostaje jeszcze podmienienie rejestru z kopii w Regback: Wejdź na tego linuxa w menadźer plików, wejdź w partycję systemową > Windows > System32 > config, będą tam pliki DEFAULT, SAM, SECURITY, SOFTWARE i SYSTEM, skopiuj je w bezpieczne miejsce, wejdź w folder Regback,i podmień pliki DEFAULT, SAM, SECURITY, SOFTWARE i SYSTEM, potem spróbuj uruchomić komputer. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi