viper Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jak w tytule, chyba jakies smieci mi sie zainstalowały bo nagle Avast wyłaczył sie i nie mozna go uruchomić. Czy możecie sprawdzić logi? Gmer.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Oznak infekcji brak. Jest tylko drobnostka: źle doczyszczone adware Browser Manager. 1. W Google Chrome w Rozszerzeniach odinstaluj Settings Protector. 2. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. nagle Avast wyłaczył sie i nie mozna go uruchomić. Być może trzeba po prostu przeinstalować składniki Avast. Czy COMODO Internet Secururity ma tu wszystkie funkcje, włącznie z antywirusem, czy tylko ograniczone do zapory? Poza tym, w takim układzie to Spybot nie jest potrzebny. Program mało zdatny dziś. . Odnośnik do komentarza
viper Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Zalaczam logi. Avast dziala jako antywirus a Comodo Firewall jest tylko. Wcześniej miałem Comodo zapore i antywirus razem ale odinstalowałem antywirus comodo bo mnie denerwowal. Zamienilem na avasta. AdwCleanerS1.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy próbowałeś reinstalacji komponentów Avast? A co do czyszczenia to wykonane i zakończ sprawy: 1. Drobna korekta. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\SDWinLogon] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows] "AppInit_DLLs"="" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Porządki po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj katalog C:\Users\Dominik\DoctorWeb, w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Porównaj co wymaga aktualizacji: KLIK. . Odnośnik do komentarza
viper Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzieki za porady. Odinstalowałem Avasta i zainstalowałem ponownie i jest juz ok. Dla pewnosci zrobilem w/w zalecenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi