amator23 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam wczoraj zabrałem sie za lepszym zabezpieczeniem komputera miałem antyvirusa AVG od wczoraj mam już innego : Panda Cloud Antyvirus Free oraz program SpyShelter Personal Free ściągnąłem również ZoneAlarm który wyłączyłem bo chyba nie działał poprawnie przez SpyShelter a on jest w polskiej wersji i lepiej rozumiem co blokuje i dlaczego mam jeszcze Malwarebytes Antu-Malware do skanu komputera ale też nie jest wlączony cały czas bo nie wiem czy się nie gryzie z innymi I tutaj mam pytanie które z tych programów mogą działać jednocześnie a może polecacie coś innego lepszego?/ Procesor Intel Pentium P6200 2,13 GHz Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja na swoim laptopie z podobną konfiguracją mam Avasta jako antywirus,wspomniany przez ciebie MBAM jako skaner na żądanie i Sandboxie jako piaskownica,np.do przeglądarki.Jeśli chcesz to wypróbuj takie połączenie. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Spyshelter posiada Hipsa oprócz modułu anty keylogger, a ZoneAlarm również monitor systemu posiada więc być może się gryzą. Darmowy Malwarebytes nie ma ochrony real time, chyba tylko 2 tygodnie na okres triala, później wygasa, ja bym zostawił. Skan na jakiś czas profilaktyczny nie zaszkodzi . Spyshelter jest dobry, też bym zostawił. Panda to dobry Av działający w chmurze , więc nie ma co wyrzucać . Dodałbym tylko Keyscramblera Personal, jest za darmo, szyfruje wybijane przez nas znaki, więc jakby nawet jakiś trojan/keylogger się zagnieździł to haseł Twoich nie odczyta. I w sumie zestaw lekki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi