kontestator Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam serdecznie mam problem z systemem win xp prof. mianowicie system pracował do dzś poprawnie ale przy próbie wejście na jaką kolwiek stronę zaczyna się "zamyślać" przeglądarka i żadna strona się nie ładuje. klient pocztowy działa bez problemu - tylko przeglądarka mi wariuje. proszę o analiże logów z otl pozdrawiam marcin Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) klient pocztowy działa bez problemu - tylko przeglądarka mi wariuje. O jakiej przeglądarce mowa? W logach nie widać żadnej infekcji a jedynie odpadki sponsoringowe do usuwania. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Kernel | Auto | Stopped] -- System32\Drivers\Ca1528av.sys -- (Ca1528av) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\Bulk1528.sys -- (Bulk1528) IE - HKU\S-1-5-21-3336202264-3086827573-4146536086-1008\..\SearchScopes\{afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b}: "URL" = "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?q={searchTerms}&SearchSource=4&ctid=CT3065462" :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj: pdfforge Toolbar v6.7 / Ask Toolbar / flvto.com Freecorder Toolbar / Complitly / Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks / Update Manager for SweetPacks 1.1 Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 4. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Edytowane 7 Marca 2013 przez picasso 7.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi