Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam, mam dość spory problem. Już wyjaśniam: Posiadam laptop Samsung. Pewnego razu, podczas uruchamiania wyświetlił się Blue Screen. Prawdopodobnie wirus. Zrobiłem kopię plików na dysk zewnętrzny i przywróciłem system do początkowego stanu. Tylko moje pliki zapisały się w niemożliwym do otworzenia formacie, tzn. user.w01, user.w02, user.w03, user.WCL Jak to otworzyć? Co mogę zrobić? Proszę o pomoc-mam tam ważne dokumenty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Temat przenoszę do innego działu, na razie Software. Tytuł nieco dostosowuję. Pewnego razu, podczas uruchamiania wyświetlił się Blue Screen. Prawdopodobnie wirus. Blue Screen może mieć tysiące przyczyn, bez analizy raportów i zrzutów pamięci DMP nic nie można powiedzieć. Skąd Ty tu obstawiasz wirusy? Powody podaj. Zrobiłem kopię plików na dysk zewnętrzny i przywróciłem system do początkowego stanu. Tylko moje pliki zapisały się w niemożliwym do otworzenia formacie, tzn. user.w01, user.w02, user.w03, user.WCL Najwyraźniej kopia zrobiona przez narzędzie Samsung Recovery Solution i tym narzędziem uzyskuje się do niej dostęp. . Odnośnik do komentarza
Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Teraz to już małe znaczenie, bo Blue screen zniknął. W jaki sposób dostać się do tych plików? Przywracaniem? Nie ma możliwości wypakowania ich w jakiś sposób? Bo boję się, że te pliki zostaną mi w tym samym formacie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 To pliki zrobione przez narzędzie Samsung i w natywnym formacie Samsung, tak więc ich odczyt poprzez to narzędzie. Jaki tu jest problem z tym? Co widzisz w opcjach Samsung Recovery Solution? To format własny i nie znam innego narzędzia, które może to "rozpakować". . Odnośnik do komentarza
Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Kiedy przywracam pliki z kopii zapasowej, wracają w tym samym formacie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi