Torzap Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam Nowy dysk, nowy system i problem z ukash. Nie jestem w stanie zrobic logow Olt gdyz tryb awaryjny sie nie wlacza. Na moment pojawia sie i wyskakuje zamykanie systemu. Jakby ukash wymuszal restartowanie trybu awaryjnego hmm. Co robic? Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Nie wypróbowałeś wszystkich Trybów awaryjnych. Zadziała Tryb awaryjny z Wierszem polecenia. W linii komend uruchom OTL i podaj wynikowe raporty. . Odnośnik do komentarza
Torzap Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tryb ten uruchomil sie. Prosilbym jeszcze o dokladne instrukcje jak uruchomic otl z pendrive, gdyz jestem laikiem w temacie. Jest wiersz c:\windows\system32&--#62; i co dalej? ew. jak sprawdzic dokladna nazwe pliku otl na pendrive gdyz mam tem plik z racji takiej iz juz mialem tem problem ale wtedy tryb awaryjny sie uruchamial normalnie hmm. ale wydaje mi sie iz to bylo otl.exe pobieralem go z linkow podanych na stronie i mam na pendrive i chyba byl luzem nie w folderze. Pisze z tel i w ten sposob probuje sie ratowac z tej sytuacji. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 W linii komend wklep komendę notepad i ENTER. To otworzy Notatnik, a w nim z menu Plik > Otwórz popatrz czy widać w Komputerze pendrive i pod jaką literą. Po sprawdzeniu tego w linii komend wklepujesz X:\OTL.exe (gdzie X = wytypowana litera pendrive) i ENTER. . Odnośnik do komentarza
Torzap Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 oto log troszke ciezko bo przez tel wszystko robie/zgrywam ale wielkie dzieki PS. Zapomnialem dodac iz podczas skanu otl wyskoczylo mi "LIST INDEX OUT OF BOUNDS (21)" OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 1. Zapisz w Notatniku tę treść: :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"=- :Files C:\Users\AA\AppData\Roaming\skype.dat C:\Users\AA\AppData\Roaming\skype.ini :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. 2. W Trybie awaryjnym w linii komend uruchom Notatnik. Następnie uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej treść z Notatnika. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 3. Opuść Tryb awaryjny. Blokada zniknie. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj, zaznacz opcję Pomiń pliki Microsoftu + "Rejestr - skan dodatkowy" ustaw na Użyj filtrowania, by powstał plik Extras. . Odnośnik do komentarza
Torzap Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Zrobione Musiałem skanować rejestr i rejestr skan dodatkowy jako wszystko, gdyż przy filtrowaniu wyskakiwał ten błąd co wcześniej (21) Oto logi OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Infekcja usunięta. Zakończ sprawy: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. To usunie OTL i kwarantannę z trojanem. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Odinstaluj stare Adobe Flash Player 10 ActiveX, Java 6 Update 17, zaktualizuj Skype i Microsoft Office 2010 (instalacja SP1). To m.in. luki w Java prowadzą do tej infekcji. Najnowsza wersja niestety też dziurawa. Wszystko wypunktowane tu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Torzap Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Chyba już wszystko Ok zrobiłem jak w instrukcji, Jeszcze pobieram najnowszą Jave. Wielki szacunek za pomoc(Wiem, że tak się tylko pisze, ale na prawdę jestem pod wrażeniem profesjonalizmu i czasu w jakim została mi udzielona pomoc. Nawet takiemu laikowi jak mi) Serdecznie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi