p4t4 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dobry wieczór. Mam problem z klawiaturą w laptopie. Gdy przytrzymam spację i shift nie działa przycisk "Q", cała reszta działa tylko akurat ten, nie. Jak zrobić żeby ten przycisk działał? Problem występuje tylko z lewym shiftem. Znajomy ma to samo ale z przyciskiem "W". Podczas przytrzymywania spacji + lewy shift komputer po prostu nie reaguje na kliknięcie Q, czy to w grze czy to w Wordzie czy podczas pisania tego postu. W trybie awaryjnym problem też występuje. Czy to może być nienaprawialny błąd spowodowany naturą techniczną klawiatury w tym modelu laptopa? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Zainstaluj HotkeyMan i sprawdź czy jakiś program już nie używa tego skrótu. Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Skoro w trybie awaryjnym jest to samo to raczej nie wina programu. Nie mam pojęcia jak użyć tego programu. Nic nie używa skrótu z literą Q. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Najprawdopodobniej może to być usterka sprzętowa aczkolwiek żeby mieć pewność proponuję nagrać na płytę cd program Hiren's BootCD 15.2 (http://www.hiren.info/pages/bootcd) zbootować potem wybrać Mini-XP i tam sprawdzić Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ściągnę to przez noc (net 1 mb). Czy da się to nagrać na pendrive i z niego bootować, tak jak np zrobiłem to z windowsem? Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Podczas wciśniętych obydwóch shiftów nie działą Q i E, reszta działą ale to już taka ciekawostka bo tego nie używam. ale działający przycisk Q z wciśniętym shiftem i spacją bardzo mi się przyda do gry. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Czy da się to nagrać na pendrive i z niego bootować, tak jak np zrobiłem to z windowsem?Da radę tylko zamiast napędu optycznego wybierasz swój pendrive poniżej instrukcja jak to należy zrobić: http://www.hiren.inf...tcd-on-usb-disk Edytowane 2 Lutego 2013 przez komar1993 Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie sądzę, że to wina windowsa bo działo się to na windowsie już wgranym przez producenta lapka, potem zrobiłem format, sam zainstalowałem xp i było to samo. Napiszę do pomocy technicznej LG, zobaczę czy raczą odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Podłącz zewnetrzną klawiaturę na USB i sprawdź. Jak problem ustąpi, masz klawiaturke do wymiany. Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Rozbierałem tego lapka wielokrotnie do przeczyszczenia i zmiany past termojądrowych na zalmana. Wiązało się to z wypięciem klawiatury. Czy może coś nie stykać? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 A co mnie obchodzi że rozbierałeś lapka. Podepnij klawiaturę zewnętrzną od peceta i sprawdź. Odnośnik do komentarza
p4t4 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No i zagadka rozwiązana, odpowiedź od pomocy LG: Uprzejmie informujemy, iż brak możliwości jednoczesnego użycia przycisków Space - Shift oraz Q jest normalnym zjawiskiem. W zaistniałej sytuacji zalecamy zmianę funkcji klawiszowej w ustawieniach gry, Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi