Skocz do zawartości

Samoczynne restarty podczas ładowania Windowsa

tomicher

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem temat pomocny przy zakładaniu nowych tematów. Niestety za wiele rzeczy nie jestem w stanie teraz podać/określić.

Sprawa wygląda ak że posiadam obecnie:

- Win 7 x64

- intel core i7 920 @ 2,64 ghz

- 7gb ram

- dysk maxtor stm3160813as

- dysk przenośny samsung 200 gb

Obecnie podczas włączania komputera pojawiają się komunikaty o błędach i problemach z rozpoczęciem pracy systemu.

Chronologicznie rzecz biorąc po wciśnięcu guzika komputer "mieli" z 2 minuty po czym sam się restartuje. Po tym restarcie pojawia się po 20 skundach okienko z "windows Error Recovery"

Następnie ładuje się pasek "Windows is loading files". Po jego załadowaniu komputer informuje o tym, że nie można rozpocząć pracy w okienku "Startup Repair". Po kliknięciu "Show problem details" pojawia się sygnatury błędu o numerze:

signature 1: 6.1.7600.16385

signature 2: 6.1.7600.16385

signature 3: unknown

4: -1

5.AutoFailover

6: 17

7: CorruptRegistry

OS version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

locale ID: 1033

Po kliknięciu diagnostyki uzyskuje jeszcze informacje:

Session details:

System Dick =\Device\Harddisk0

Windows directory =D:\Windows

AuoChk Run = 0

Number of root causes = 1

Mam jeszcze dosęp do "sysem Recovery Options" w którm to mam do dyspozcji:

-Startup repair

-system restore (nie mam żadnych punktów)

-system image recovery (nie mam obrazu)

-windows memory diagnostic (nie wykazał żadnych błędów po prześledzeniu całości)

-command prompt

Nie instalowałem niczego nowego na kompie.

Nie mam żadnych nowych urządzeń/dysków na kompie.

Miewałem problemy już wg. mnie z dyskiem (ten który obecnie używam) ale jakoś to bagatelizowałem i po jakimś czasie przynajmniej teoreycznie wszystko wracało do normy, choć miewałproblemy ze startem systemu.

Ostatni raz problem z komputerem miałem podczas problemu opisanego w innym temacie na tym forum.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W błędzie jest adnotacja o uszkodzonym rejestrze:

Następnie ładuje się pasek "Windows is loading files". Po jego załadowaniu komputer informuje o tym, że nie można rozpocząć pracy w okienku "Startup Repair". Po kliknięciu "Show problem details" pojawia się sygnatury błędu o numerze:

signature 1: 6.1.7600.16385

signature 2: 6.1.7600.16385

signature 3: unknown

4: -1

5.AutoFailover

6: 17

7: CorruptRegistry

Podobny temat: KLIK. Brak punktów Przywracania systemu, to jedyne co zostaje to katalog RegBack. Jeśli nie będzie jednak odpowiednich plików w nim, nie ma szans na przywrócenie rejestru, nie ma skąd go brać.

Miewałem problemy już wg. mnie z dyskiem (ten który obecnie używam) ale jakoś to bagatelizowałem i po jakimś czasie przynajmniej teoreycznie wszystko wracało do normy, choć miewałproblemy ze startem systemu.

Jakie problemy z dyskiem? To co wyżej to może być niestety konsekwencja zaniedbań.

.

Czy mozesz mnie tylko na szybko uswiadomic czy ten dysk bedzie jakkolwiek umozliwial skopiowanie danych na innym komputerze gdzie nie bedzie dyskiem głownym ? Czy to jest fatima...

Problemy z dyskiem polegaly na tym ze jakis rok temu pojawialy sie problemy ze startem systemu, podobnie jak teraz ale wszystko samo z siebie minęło.

Jak musze dostac sie do tego folderu jezeli mam dostep jedynie do linii poleceń ?

Jak musze dostac sie do tego folderu jezeli mam dostep jedynie do linii poleceń ?

Ale przecież w podanym przeze mnie linku jest podane przekierowanie na inny temat, gdzie jest opisana akcja z RegBack: KLIK.

Czy mozesz mnie tylko na szybko uswiadomic czy ten dysk bedzie jakkolwiek umozliwial skopiowanie danych na innym komputerze gdzie nie bedzie dyskiem głownym ? Czy to jest fatima...

Wg danych błędu problemem jest rejestr Windows, więc jeśli system nie będzie startowany i tylko dysk podepniesz, by z poziomu innego systemu dostać się do plików = tak.

Problemy z dyskiem polegaly na tym ze jakis rok temu pojawialy sie problemy ze startem systemu, podobnie jak teraz ale wszystko samo z siebie minęło.

To zbyt mało, by móc twierdzić "problemy z dyskiem". Żadnych skanów powierzchni i SMART nie robiłeś?

.