Skocz do zawartości

Spadek wydajności, obciążenie procesora przez nieznany proces, zablokowana aktualizacja Kaspersky

inkubus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Od jakiegoś czasu zauważyłem, iż mój procesor (i7 2670qm) jest całyczas obciążony na poziomie 12% i moduł Turbo Boost permenentnie podkręcna go z 2,2 Ghz( tak wcześniej pracował bez obciążenia) na 3 GHz. W menażerze zadań żaden proces nie wskazuje na obciążenie procesora. Dodatkowo w programie Kapserksy INternet Security niedziałają aktualziacje oraz System Watcher (Kasperksy wyłącza się- zawiesza , kiedy chcę uruchomić tą usługę) . Po przeprowadzenia skanowania programem Combofix program usunął pliki pkzip.pif oraz pkunzip.pif oraz jakieś wpisy z rejestru. Jendak po rsteracie sysstemu rejestry te nadal widniały. POnadto zauważalny jest spadek wydajności systemu.

Załączam logi z OTL

gmer.txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Log z OTL źle skonfigurowany, opcje ustawione na Wszystko a ma być Użyj filtrowania: KLIK. Brakuje obowiązkowego raportu z GMER. Zrób porządne raporty i podmień załączniki w pierwszym poście.

Po przeprowadzenia skanowania programem Combofix program usunął pliki pkzip.pif oraz pkunzip.pif oraz jakieś wpisy z rejestru.

Na temat używania ComboFix: KLIK. Nie używa się programu w ciemno. Przedstaw log, który wtedy utworzył (C:\ComboFix.txt). A pkzip.pif + pkunzip.pif to pliki Total Commander.

Dodatkowo w programie Kapserksy Internet Security niedziałają aktualziacje oraz System Watcher (Kasperksy wyłącza się- zawiesza , kiedy chcę uruchomić tą usługę). (...) Ponadto zauważalny jest spadek wydajności systemu.

Może po prostu zainteresuj się Kasperskym jako takim i nie szukaj cudacznych rozwiązań typu "ComboFix". To Kaspersky może być przyczyną problemów. Posiadasz też nienajnowszą edycję Kaspersky Internet Security 2012. Moim zdaniem powinieneś zacząć od testowej kompletnej deinstalacji KIS z systemu, by sprawdzić wydajność systemu bez niego.

EDIT: Logi poprawione. A gdzie pliki: OTL Extras (mówiłam: wszystko ustawione na Użyj filtrowania, a Ty pominąłeś opcję "Rejestr - skan dodatkowy") + C:\ComboFix.txt z tamtego uruchomienia (nie uruchamiaj narzędzia ponownie)? Doczep w pierwszym poście.

Infekcji tu nie widzę. Tylko drobne sprawy:

1. Odinstaluj śmiecia adware SweetPacks Toolbar.

2. Przez SHIFT+DEL skasuj pliki o modelu nazwy C:\Users\DAMI\AppData\Local\Temp*.html. To śmieci zrobione przez GG10.

[2013-01-20 10:25:35 | 000,002,432 | ---- | C] () -- C:\Users\DAMI\AppData\Local\Temptx2068.html

[2013-01-19 21:41:55 | 000,002,432 | ---- | C] () -- C:\Users\DAMI\AppData\Local\TempTJ8048.html

[2013-01-17 17:32:45 | 000,002,432 | ---- | C] () -- C:\Users\DAMI\AppData\Local\TempJP5084.html

[2013-01-16 22:26:51 | 000,002,432 | ---- | C] () -- C:\Users\DAMI\AppData\Local\Tempvm2488.html

[2013-01-15 11:27:15 | 000,002,432 | ---- | C] () -- C:\Users\DAMI\AppData\Local\TempDy5220.html

etc...

Jak mówię: do sprawdzenia testowa deinstalacja KIS 2012, bo to jedyna wiarygodna metoda weryfikacji wpływu antywirusa na wydajność (proste wyłączanie w opcjach nie znosi aktywności sterowników).

.

Edytowane przez picasso
7.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...