Rostov Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam, Od paru dni zauważam trochę niepokojące mnie objawy w działaniu mojego W7: 1. Podczas startu systemu nie zawsze ładują mi się wszystkie aplikacje/usługi, których ikonki normalnie powinny być w tray'u, obok zegarka. Czasem jest to ikonka połączenia netowego lub głośniczek dźwięku, a czasem zainstalowane przeze mnie aplikacje: Hot Keyboard i Pop Tray. Bywa, że ładują się dopiero po kilkukrotnym restarcie systemu. 2. Dość powoli zaczęły mi się uruchamiać aplikacje. Bywa, że czasem dość długo "myślą" nad wykonaniem jakiejś operacji (np. zapis pliku czy otworzenie już zapisanego), a niekiedy całkowicie się zawieszają na kilka (nawet do kilkudziesięciu) sekund, a potem samoistnie się odwieszają. Spowolnione jest też np. ładowanie grafik w Firefoxie, czy w przeglądarkach grafiki (np. Irfan View) - obrazek ładuje się najpierw w postaci zamazanej, a dopiero po kilku sekundach uzyskuje pełną ostrość. Chciałbym się dowiedzieć, czy to przypadkiem nie efekt jakiejś infekcji, czy może zwyczajnego zaśmiecenia systemu. Results of screen317's Security Check version 0.99.57 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is disabled!) Internet Explorer 9 ``````````````Antivirus/Firewall Check:`````````````` WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` Auslogics Registry Cleaner Java 7 Update 11 Adobe Flash Player 11.5.502.146 Adobe Reader 10.1.5 Adobe Reader out of Date! Mozilla Firefox (18.0.1) Mozilla Thunderbird 14.0. Thunderbird out of Date! Google Chrome 24.0.1312.52 Google Chrome 24.0.1312.56 ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` EDIT: Jakieś 5 minut PO zakończeniu skanowania GMER'em pojawił mi się BSOD z info o zrzucie pamięci, to normalne w przypadku tego programu, czy może być dodatkowym objawem moich problemów? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 W logach nie ma żadnych śladów by twierdzić, że ma to związek z infekcją. Temat przenoszę do bardziej odpowiedniego działu. Na początek wykonaj czysty rozruch i zobacz jakie będą efekty: KLIK Jakieś 5 minut PO zakończeniu skanowania GMER'em pojawił mi się BSOD z info o zrzucie pamięci, to normalne w przypadku tego programu, czy może być dodatkowym objawem moich problemów? Gmer to taki program, który może powodować BSODy wchodząc np. w konflikt z innymi sterownikami na komputerze. Nie ma się tym co przejmować. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Oprócz czystego rozruchu wyłącz też GG,pożeracz zasobów i procesora.Najpierw wykonaj czysty rozruch,zobacz czy pomogło. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi