arturo91 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam. Otóż od pewnego czasu przykładając ucho do ekranu laptopa słysze ciche piszczenie ekranu. Czy jest to sprawa naturalna i powinno tak byc czy tez moze to byc przyczyna jakiejś usterki ? Czy są jakies programy diagnozujace problemy z matryca ? Proszę o porady Nie chce sie bawić w rozkręcanie laptopa poniewaz nie znam sie na tym Laptop to Asus K52 J i mam go dopiero 2 lata i wczesniej nie miałem problemów ze sprzetem. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Spróbuj pobawić się jasnością i kontrastem, czasami się zdarza że po przyciemnieniu zaczyna piszczeć, nie jest to reguła, możliwe że coś wysiada. Odnośnik do komentarza
arturo91 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgadza sie. Kiedy zmieniam jasność to włacza sie ten dziwny dzwiek ( jakkolwiek by to nazwac ). Natomiast gdy wyłączam ekran dzwiek ustaje. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Nie wiem jakiego rodzaju masz matrycę, jeżeli jest to świetlówkowa, można by brać pod uwagę szwankujący inwerter, ale ręki nie dam uciąć, to taka luźna sugestia. Edit. W normalnych monitorach czy TV zazwyczaj piszczy przy ściemnianiu, ale to już jest wada tych sprzętów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi