roland107 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, mam Lenovo Y560 IdeaPad i oprócz tego mam też problem z jego przegrzewaniem się. Od nowości grzał jak toster. Okolice wszystkim graczom znane (WSAD na klawiaturze) nagrzewały się do tego stopnia, że parzyły palce. Nic nie pomagało rozkręcanie i przedmuchiwanie sprężonym powietrzem. Ostatnio doszło nowe zjawisko: komputer się sam wyłącza. Moje podejrzenia to przegrzanie (wyłącza się kiedy gram) Czy są jakieś dobre podstawki z wiatraczkami albo inne metody, które wyraźnie obniżą temperaturę w tym piecu ? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Czyściłeś wentylator? Rozkręć laptopa w miejscu wentylatora,przeczyść go czymś. Możesz też podłożyć coś z tyłu laptopa,aby ciepłe powietrze miało gdzie wyjść. Podaj jeszcze specyfikację notebooka. Odnośnik do komentarza
roland107 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Tak, wentylator był czyszczony. Laptop stoi na biurku więc nie ma problemu z przewiewem. Intel Core i5, 2 x 2,53Ghz 4 GB RAM DDR3 Win 7, 64 bity Radeon HD 5730 1GB Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 U mnie laptop,Lenovo G560 też stał na biurku,a potrafił się wyłączyć przy grach,z tym,że ja mam inne części.Skończyło się na gwarancji,teraz chodzi tak jak trzeba. Spróbuj coś podłożyć z tyłu laptopa,będzie miał lepsze warunki do chłodzenia.Nie mam podstawki chłodzącej,więc nie pomogę ci z wyborem. Odnośnik do komentarza
roland107 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 a montował ktoś podstawki z wentylatorami do Lenovo ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi