aaa Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Gdy chce odpalić grę ''Don't Starve wyświetla mi się ''Nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll. Nie wiem co zrobić proszę o POMOC ! ! Mam system Windows Xp service pack 3 Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Znajdź tą bibliotekę w internecie i wrzuć do folderu z grą. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 wrzuciłem plik MSVCRT.DLL to folderu bin gdzie były pliki rozruchowe i nic :/ to samo Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 przejrzyj ten wątek Problem wygląda na podobny, a nuż widelec tamto rozwiązanie i Tobie pomoże Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ale ja nie mam pliku dxgi.dll w systemie 32 POMOCY ! Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wygląda na to, że Twój program ładuje nieodpowiednią wersję biblioteki msvcrt.dll. Niestety, w przypadku bibliotek standardowych to standardowy problem Zacznijmy od użycia Dependency Walker do sprawdzenia jakiej biblioteki oczekuje program. W tym celu pobierz i rozpakuj odpowiednią dla Twojego systemu wersję DW i uruchom depends.exe. File -> Open, wybierz plik .exe gry i po załadowaniu zapisz wynik (File -> Save As -> Dependency Walker Image (*.dwi)), potem go spakuj i wrzuć na speedyshare.com. Żeby nie tracić dalej czasu, zrób jeszcze dodatkowo: 1. Na dysku c: utwórz katalog Dumps, tj. c:\dumps 2. Pobierz ze strony Sysinternals ProcDump, zawartość wypakuj do katalogu utworzonego w pkt. 1 3. Uruchom grę 4. W momencie, gdy pojawi się komunikat błędu ('nie znaleziono punktu wejścia...'), to nie zamykaj go. 5. Uruchom wiersz polecenia (np. poprzez start -> uruchom, wpisz "cmd.exe" bez " i enter) 6. Przejdź do katalogu z procdumpem c:\>cd \dumps 7. Zrób zrzut procesu c:\dumps>procdump /ma NAZWA_PROCESU full.dmp przy czym nazwa_procesu znajdziesz na liście procesów (np. używając menadżera zadań -> procesy), oczywiście chodzi o Twoją grę. 8. Spakuj (np. 7-zipem) plik full.dmp z katalogu c:\dumps, wrzuć np. speedyshare i daj link w odpowiedzi. 9. Możesz już zamknąć komunikat błędu. Powodzenia m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wszystko zrobiłem lecz mam pewiem problem gdy wchodze w cmd wyświetla mi c:\Documents and Settings\sqx.SQX-9E443557716 A nie ma tego '' c:\>cd \dumps '' Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ten c:\> to jest tzw. prompt, jego się nie wpisuje. Polecenie w pkt. 6 powinno wyglądać tak: cd \dumps Z pozostałymi dasz sobie radę m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ok wszystko zrobiłem tylko teraz pozostaje pytanie: czy mógłbym ten plik przesłać panu na poczte ? bo spedyshare nie mam konta Sorka już wrzuciłem plik http://www.speedysha.../7DdDP/full.zip Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dzięki za dump, ale poproszę jeszcze o log Dependency Walkera. Przy okazji uwaga ogólna - jeśli Twoja odpowiedź jest ostatnia i nikt jeszcze nie odpowiedział w wątku, to zamiast dodawać nowy post, skorzystaj z opcji 'Edytuj', zmodyfikuj swój ostatni post i czekaj na odpowiedź. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ups... wyświetliło mi '' Errors were detected when procesing c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\DONTSTARVE_STEAM.EXE See the log window for details Morze ściągnołem program pod złą wersje systemu ? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Przypominam o edycji wcześniejszych postów. Sklejam. Ściągnąłeś dobrą wersję - w przeciwnym przypadku program w ogóle by się nie uruchomił. Zapisz log i wrzuć na speedyshare.com. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 http://www.speedyshare.com/RVXqg/dontstarve-steam.zip Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zmień nazwę pliku C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi.dll na C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi_old.dll i uruchom ponownie grę. W przypadku pojawienia się ponownie tego błędu przygotuj kolejny dump i wrzuć na speedyshare.com, a tu daj link. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Kurde !! nie poszło http://www.speedysha.../g4suE/full.zip Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wrrr!!! Używaj opcji "Edytuj", nie twórz kolejnych postów! W dumpie dalej widzę plik dwmapi.dll. Czy na pewno zmieniłeś nazwę tego pliku w podanym przeze mnie katalogu? Użyj wiersza poleceń i wykonaj w nim: move C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi.dll C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi_old.dll po czym uruchom ponownie grę. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 nie moge tego zrobić bo mi wyświetla C:\Documents and Settinns\sqx.SQX-9E443557716> Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 W odpowiedzi podawaj pełny komunikat - nie domyślę się niestety jaki jest problem, jeśli nie podasz całości. Spróbuj zalogować się na koncie z uprawnieniami administratora i wówczas wykonaj to polecenie. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja jestem administratorem komputera i nie moge wpisać tego bo mi wyświetla C:\Documents and Settings\sqx.SQX-9E443557716 Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 A wiem że zmieniłem ten pliczek bo wchodziłem w WINDOWS w system32 i zmieniłem to więc nie wiem dlaczego gra mi nie poszła :/ Ale w wierszu poleceń nie umiem zmienić tej nazwy Wyświetla mi że nie znaleziono pliku dwmapi.dll Jak pan wpisał move C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi.dll C:\WINDOWS.0\system32\dwmapi_old.dll ?? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Powyższe polecenie wpisałem w wierszu poleceń, tj. klikasz start -> uruchom i wpisujesz "cmd" i enter. Pojawia się czarne okno (wiersz poleceń), w którym wpisujesz powyższe polecenie. Upewnij się, że zmieniasz nazwę pliku w katalogu c:\Windows.0\system32, a nie c:\Windows\system32. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 aaaaaaaaa Niesteety nic z tego zrobiłem to co mówiłeś że w windows.0 zmieniłęm na dwmapi_old.dll i nic : ( Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Przygotuj zatem kolejnego dumpa i wrzuć na speedyshare.com. m.g. Odnośnik do komentarza
aaa Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 http://www.speedyshare.com/3p7PQ/full-1.zip Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 No i wszystko jasne. Niestety gra korzysta z biblioteki libEGL.dll, która wykorzystuje dwmapi bezpośrednio, które z kolei dostępne jest na systemach od Visty wzwyż. Okazuje się jednak, że libEGL jest projektem otwartym z dostępnymi źródłami: [KLIK], a dowiązanie z DWM nie występowało zawsze i tu pojawia się cień nadziei. Szanse są naprawde niewielkie, ale jest to _ostatnia deska ratunku_, więc chyba warto spróbować? Przekompilowałem obie biblioteki, tj. libEGL oraz libEGLsV2 i wrzuciłem tu: [KLIK]. Poniżej procedura: 1. Pobierz plik angle.zip i wypakuj zawartość do katalogu z grą (c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\) -> pojawią się 2 pliki: c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libEGL_mgrzeg.dll oraz c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libGLESv2_mgrzeg.dll 2. Zmień nazwę istniejących plików, tj. c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\LIBEGL.DLL na c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\LIBEGL_old.DLL oraz c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\LIBGLESV2.DLL na c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\LIBGLESV2_old.DLL 3. Zmień nazwy plików c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libEGL_mgrzeg.dll na c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libEGL.dll oraz c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libGLESv2_mgrzeg.dll na c:\games\dont_starve_beta_27nov\bin\libGLESv2.dll Uruchom grę i zdaj się na ślepy los - jeśli zadziała, to super, jeśli nie - to ja już nic więcej nie jestem w stanie pomóc i pozostaje Ci wymiana systemu na coś nowszego. Powodzenia! Czekam na info m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi