kaczakkkk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ktos wie czy mozliwe jest ustalenie lokalizacji komputera z ktorego wyslano e-maila, ale komputer ma IP przydzielane dynamicznie !Sprawa dotyczy skrzynki pocztowej na Wirtualnej Polsce. Zwykla komenda "whois" nic tu nie daje, tzn daje bledne info. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Masz adres IP. I w zasadzie nic więcej. Możesz pisać na abuse@wp.pl, ale nie podadzą Ci żadnych danych osobowych, bo im nie wolno. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie o to chodzi. IP ktore mam bylo przydzielane dynamicznie, czyli bylo aktualne w chwili wysylania, teraz z pewnoscia ten komputer ma juz inne IP, a zarazem to ktore ja dostalem w e-mailu teraz odnosi sie do innego komputera. ISP ma z pewnoscia logi, ale sprawa nie jest na tyle wazna zeby ja instytucjonalizowac. Jezeli uzyje teraz np "fastresolver" czy "ptlookup" na numer IP ktory przyszedl z e-mailem to dostane bledny wynik. Jak zrobic zeby majac ten IP /dynamiczny, nieaktualny/ dostac prawidlowy wynik w "whois" cz 2 w/w programach? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie da się. Dane o użytkowniku korzystającym w tamtym momencie z IP ma tylko ISP. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Tak myslalem. Dziekuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi