Hajasz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam ! Z dnia na dzień przestały mi się uruchamiać dwie strony: youtube i discogs.com Sprawdzałem na obu przeglądarkach czyli IE8 i Firefox wszędzie to samo. Youtube się nie otwiera a na discogs pisze 500 server internal error. Sprawdzałem na laptopie i tam jest wszystko O.K. Wyczyściłem cookies w przeglądarkach i dalej nic. Proszę o pomoc. System to WinXP SP3. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Korekta. Youtube się otwiera. Chyba coś było u nich. Natomiast discogs.com dalej zgłasza błąd 500 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ctrl+F5 z Firefoxa. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Gdyby to było takie proste Spróbowałem na modemie przenośnym od innego dostawcy i dalej to samo. Na każdej przeglądarce ten sam błąd. Jeszcze jakieś inne sugestie w tej sprawie bo bardzo mi zależy na tej stronie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Natomiast discogs.com dalej zgłasza błąd 500 U mnie też zgłasza. To raczej coś po ich stronie. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nowy, ciekawy objaw a mianowicie wyczaiłem, że strona się nie uruchamia z poziomu google, czyli po wpisaniu w wyszukiwarkę i kliknięciu na znaleziony link. Natomiast co ciekawe uruchamia się po wpisaniu bezpośrednio z poziomu adresu przeglądarki np IE czy Firefox. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Mam ten sam problem, wygląda na to, że wina po stronie discogs.com, który sprawdza nagłówek HTTP Referer (błąd w nazwie celowy, tak określa go specyfikacja HTTP/1.0, a potem nikomu się nie chciało zmieniać dla zachowania kompatybilności wstecznej). Możesz to w FF wyłączyć przez wpisane w pasek adresu about:config i zatwierdzenie ostrzeżenia, a następnie przejście do wartości network.http.sendRefererHeader i ustawieniu jej na 0. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dzięki Dawid za wskazówkę. Generalnie temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi