Skocz do zawartości

Svchost.exe

Toster21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od paru dni zauwazylem, ze komputer mi wolno pracuje (mam scinki ktorych do tej pory nie mialem). Kiedys slyszalem o wirusie zżerajacym procesor, wiec zajrzalem w procesy i na szczycie listy znalazlem "Svchost.exe", ktory zabiera mi 50% procesora. Na innych forach wyczytalem, ze jest to proces stabilizujacy prace systemu, ale czasem pod ta nazwe podszywa sie trojan. Prosze o pomoc. (Jezeli ma to znaczenie, to uzywam Windowsa7)

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Założyłeś temat w dziale diagnostyki infekcji, dział ten ma zasady i wymóg prezentacji logów: KLIK.

"Svchost.exe", ktory zabiera mi 50% procesora

W menedżerze zadań wybierz opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników". Następnie zaznacz ten gruby svchost.exe i z prawokliku wybierz opcję "Przejdź do usług". Wypisz wszystkie, które zostaną podświetlone.

.

W menedżerze zadań wybierz opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników". Następnie zaznacz ten gruby svchost.exe i z prawokliku wybierz opcję "Przejdź do usług". Wypisz wszystkie, które zostaną podświetlone.

Tweaking.com wypuścił nowe, sympatyczne narzędzie tylko do tego celu: svchost.exe Lookup Tool - http://www.tweaking.com/content/page/tweaking_com_svchost_exe_lookup_tool.html

Możesz (?) zamiast wypisywania zrobić zrzut ekranu, taki jak na cytowanej stronie i go zaprezentować.

Edytowane przez picasso
7.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...