Toster21 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam, od paru dni zauwazylem, ze komputer mi wolno pracuje (mam scinki ktorych do tej pory nie mialem). Kiedys slyszalem o wirusie zżerajacym procesor, wiec zajrzalem w procesy i na szczycie listy znalazlem "Svchost.exe", ktory zabiera mi 50% procesora. Na innych forach wyczytalem, ze jest to proces stabilizujacy prace systemu, ale czasem pod ta nazwe podszywa sie trojan. Prosze o pomoc. (Jezeli ma to znaczenie, to uzywam Windowsa7) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Założyłeś temat w dziale diagnostyki infekcji, dział ten ma zasady i wymóg prezentacji logów: KLIK. "Svchost.exe", ktory zabiera mi 50% procesora W menedżerze zadań wybierz opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników". Następnie zaznacz ten gruby svchost.exe i z prawokliku wybierz opcję "Przejdź do usług". Wypisz wszystkie, które zostaną podświetlone. . Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) W menedżerze zadań wybierz opcję "Pokaż procesy wszystkich użytkowników". Następnie zaznacz ten gruby svchost.exe i z prawokliku wybierz opcję "Przejdź do usług". Wypisz wszystkie, które zostaną podświetlone. Tweaking.com wypuścił nowe, sympatyczne narzędzie tylko do tego celu: svchost.exe Lookup Tool - http://www.tweaking.com/content/page/tweaking_com_svchost_exe_lookup_tool.html Możesz (?) zamiast wypisywania zrobić zrzut ekranu, taki jak na cytowanej stronie i go zaprezentować. Edytowane 7 Marca 2013 przez picasso 7.03.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi