Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam wszystkich posiadam laptopa Acer Aspire 5735Z mam odblokowane opcje biosa i trochę się bawiłem i włączyłem jakąś opcje chyba T.D.P i chyba w zakładce procesor i po ponownym uruchomieniu matryca jest czarna a komputer się restartuje macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi,zależy mi na jego uruchomieniu dlatego zwracam się o pomoc na tym forum Baterie od Biosa próbowałem wyciągać ale problem nie zniknął Proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Baterie od Biosa próbowałem wyciągać ale problem nie zniknął A nie lepiej przywrócić ustawienia domyślne w biosie? Odnośnik do komentarza
Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Z przyjemnością bym to zrobił jak matryca by coś wyświetlała i laptop się nie restartował Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Wyjmij akumulator, odłącz kabel sieciowy, wyjmij baterię np. na pół godziny. Potem bateria, akumulator, kabel sieciowy i wciskaj od startu klawisz BIOS. Jak się pokaże to - Load Bios defaults. Odnośnik do komentarza
Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Bateria nawet na całą noc była wyjęta i to samo:( najgorsze że nie wiadomo co to za opcja ta T.D.P po jej włączeniu i uruchomieniu ponownie laptop zaczął się restartować i matryca się nie odpala Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 http://pl.wikipedia....al_Design_Power A manual niczego nie podpowiada? Chodzi o reset BIOS. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Próbowałeś podłączyć monitor zewnętrzny?Spróbuj i zobacz,czy na nim masz obraz. Odnośnik do komentarza
Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Próbowałeś podłączyć monitor zewnętrzny?Spróbuj i zobacz,czy na nim masz obraz. Próbowałem ale kabel jest bardzo długi a słyszałem że karta może tego nie pociągnąć i nie ma obrazu a chodzi mi żeby wejść do Biosu lub go zresetować pytanie tylko jak to zrobić? http://pl.wikipedia....al_Design_Power A manual niczego nie podpowiada? Chodzi o reset BIOS. czyli ta opcja widocznie daje za dużą temperaturę i dlatego się resetuje tylko teraz jak to wyłączyć Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 A spróbuj wyjąć dysk z lapka - zobacz sąsiedni temat @stanley50. Jak ruszy to zresetuj BIOS do defaults. Odnośnik do komentarza
Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 A spróbuj wyjąć dysk z lapka - zobacz sąsiedni temat @stanley50. Jak ruszy to zresetuj BIOS do defaults. Też o tym pomyślałem spróbowałem ale dalej to samo;/ a może być to wina ładowarki?? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Możliwe. Może akumulator to trup. Jak jest podłączona to masz jakiś led aktywny? Jeżeli tak to odłącz kabel ładowarki i zobacz czy zgaśnie. Odnośnik do komentarza
Barteo1948 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 raz było tak że się nie restartował może jest za małej mocy spróbuje z inną ładowarką i dam znać czy poszło Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Tu masz instrukcję serwisową do tego modelu. W rozdziale Clearing Password Check and BIOS Recovery jest opisana procedura sprzętowego resetu hasła na BIOSie. Być może przywraca go do ustawień domyślnych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi