Skocz do zawartości

Win32/Packed.VMProtect.AAA, czy też może inne zagrożenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako nowa osoba na forum chciałbym sie przywitać i "niestety" zacząć od wątku z problemem/problemami.

Jakieś trzy tygodnie temu kupiłem nowy komputer z zainstalowanym Windows'em 8, do poniedziałku wszystko wyglądało bardzo dobrze, wydawało się , że prawidłowo działa KIS 2013, niestety dostawca internetu zwrócił uwagę na nieznane mu próby połączeń i pakiety z mojej strony.

Wystraszony przeskanowałem komputer skanerami : Eset, Panda Cloud Cleaner, użyłem również SpyHuntera, powyższe oprogramowanie wykryło wirusa:

Win32/Packed.VMProtect.AAA, oraz kilka luk , które naparwiłem (nie mam logów)

Po tych "zabiegach oczyszczających" pojawiły się problemy:

1. Nie uruchamia się zapora sytaemowa Win ( KIS działa), w związku z tym nie można instalować produktów ze sklepu Win)

2. Pojawił się problem z aktualizacja systemu (błąd 6D9 lub 5) itd

3. "Rozrastają się" programy na dysku C

I tak trafiłem na to forum. W związku z powyzszym proszę o pomoc :(

Zamieszczam raporty z uwagami podczas tworzenia raportu w GMER ( nie można uzyskac dostępu do pliku system32/config/system oraz ntuser.dat ponieważ są używane przez inny proces.

Pozdrawiam

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

Gmer raport koncowy.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W raportach brak oznak infekcji.

Cytat
Wystraszony przeskanowałem komputer skanerami : Eset, Panda Cloud Cleaner, użyłem również SpyHuntera, powyższe oprogramowanie wykryło wirusa:

Win32/Packed.VMProtect.AAA, oraz kilka luk , które naparwiłem (nie mam logów)

Ale który to skaner wykrył i w czym (dokładna ścieżka dostępu)? Nie można tego w ogóle ocenić nie mając tych danych. A SpyHunter to program wątpliwej reputacji, naciągacz.

Cytat
1. Nie uruchamia się zapora sytaemowa Win ( KIS działa), w związku z tym nie można instalować produktów ze sklepu Win)

Ale czy to nie jest normalne przy KIS? KIS ma własną zaporę i może deaktywować zaporę wbudowaną w system, bo to za dużo firewalli. Dla swiętego spokoju dodaj log z Farbar Service Scanner. Narzędzie chyba nie ma zgodności z Windows 8 jeszcze, ale pewne dane są powtarzalne z Windows 7.

Cytat
2. Pojawił się problem z aktualizacja systemu (błąd 6D9 lub 5) itd

Ponownie: problem może tworzyć KIS.

Cytat
3. "Rozrastają się" programy na dysku C

Opisz o co Ci konkretnie chodzi, jakie programy / gdzie / jak oceniasz "rozrost". W statystykach dysku C nie widzę nic porażającego:

Drive C: | 97,14 Gb Total Space | 32,60 Gb Free Space | 33,56% Space Free | Partition Type: NTFS

.

Edytowane przez picasso
26.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...