grandx86 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam. Mam problem z konfiguracją zdalnego pulpitu z dostępem z WAN. Chciałbym uzyskać dostęp z mojego telefonu (Android ICS) do mojego komputera domowego. Posiadam router Linksys E1000 z DD-WRT. Skonfigurowałem już WOL poprzez WAN i działa poprawnie, komputer się włącza zdalnie, jednak nie mogę nawiązać połączenia pulpitu zdalnego. Aktualnie próbuję testować/skonfigurować to pod Windows XP z SP3. W komputerze posiadam otwarty port 3389 a także zrobione przekierowanie w routerze. Mogę się połączyć lokalnie (komputer-komputer) przez 127.0.0.2, a także komputer-telefon przez 192.168.0.100, Jednak nie mogę się połączyć przez internet (przez IP), ani przez DDNS i z komputera i z telefonu. Próbowałem zrobić tunel SSH przez Putty, lecz bez powodzenia, mogłem się jedynie łączyć lokalnie z innym portem. Jakieś wskazówki/sugestie jak to rozgryźć? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zapytać dostawcę, czy nie blokuje portów. Dodatkowo proszę o raport z Net-log i link do wyników ICSI Netalyzr (z komputera, na którym jest uruchomione RDP), ponieważ chcę mieć wgląd w konfigurację sieci. Odnośnik do komentarza
grandx86 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 IPS to Virgin, więc na 100% nie blokuje portów (mam umowę). Logi poniżej: http://n2.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=43ca208a-2718-5ceb9685-b688-409c -b259 netlog.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Wyniki z ICSI Netalyzr się nie wyświetlają, proszę o ponowienie. Co zwraca połączenie po RDP z zewnątrz? Otwórz jakiś komputer na zewnątrz (poza Twoją siecią lokalną), odpal na nim Wiresharka i spróbuj połączyć się z domowym po RDP. Log z Wireshark shostuj na http://speedyshare.com i podeślij mi link na PW. Sprawdź jeszcze zapory, na Windows i ewentualną na routerze. Mogą blokować ruch. Odnośnik do komentarza
grandx86 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Niestety aktualnie jestem w pracy, więc jutro sprawdze resztę. Mam jeszcze pytanie, ponieważ posiadam server VPN postawiony na VPS i z którym się łącze z domu i przez telefon. Czy sprawa VPN ułatwi sprawę? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 VPN daje Ci gwarancję, że nie masz blokowanych portów, bo tunel jest przezroczysty dla dostawcy. Nie wiem, jak to masz dokładnie skonfigurowane, więc nie jestem w stanie udzielić jakichś konkretnych wskazówek. Odnośnik do komentarza
grandx86 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Poprawiony link http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/restore/id=43ca253f-436-bfd2c897-9653-4b70-a9b9 Właśnie przed chwilą uruchomiłem Wiresharka w telefonie i połączyłem się przez HSDPA i uwaga co ciekawe połączyłem się z komputerem Wniosek z tego jest taki, że nie mogę się połączyć lokalnie poprzez DDNS, co mi w sumie nie przeszkadza, bo do tego służy IP lokalne. Jednak nie wiem czy przyczyną była konfiguracja routera czy komputera. Może Net log zrobił reset TCP/IP, ponieważ używałem TCP optimizer i to może któraj jego opcja blokowała połączenie, dlatego dla pewności załączm log z ICSI, i wysyłam dump z Wiresharka (w sumie Shark for root uruchomiony w telefonie Android). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ustaw jeszcze DNS-y inne niż OpenDNS, bo z doświadczenia wiem, że stwarzają mnóstwo problemów. Zgłasza to chociażby ICSI Netalyzr. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi