popuri11 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 mam problem z usunięciem tego z IE10 Win 8 podaje logi i proszę o pomoc (korzystałem już z Adw-cleaner itp i dalej nie mogę tego usunąć ). OTL- http://wklej.org/id/930921/ Extras- http://wklej.org/id/930923/ Odnośnik do komentarza
popuri11 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dodaje skan z System Look http://wklej.org/id/935207/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Skoro korzystałeś z AdwCleaner, należało podać log z tego. I czy to na pewno skan OTL zrobiony po użyciu AdwCleaner? Brak widocznych modyfikacji, które są konsekwencją uruchomienia AdwCleaner. I stosowałeś tu jakiś "FIX.REG", o jakiej postaci / skąd? Dodałeś skan z SystemLook z innego tematu, w nim widać zmiany poczynione przez tego śmiecia. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\AboutURLs] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURI] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\AboutURLs] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchURI] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchUrl] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchURI] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchUrl] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG > Uruchom ten plik Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Przez SHIFT+DEL skasuj ten plik z dysku: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\Web Search.xml 3. Zresetuj reguły zapory systemowej mające autoryzacje "protected search". Na ekranie Startu zacznij wpisywać cmd, klik w wynikach wyszukiwania i uruchom jako Administrator. Wpisz komendę: netsh advfirewall reset 4. Zresetuj system i podaj czy problem z Internet Explorer rozwiązany. . Odnośnik do komentarza
popuri11 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zrobiłem tak jak napisałeś ale nadal wyświetla się jako strona główna w IE10 hxxp://search.certified-toolbar.com/?si=41460&shortcut=true&tid=2938 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Podaj nowy skan z SystemLook na warunki: :regfind certified protected search :folderfind *certified* protected search :filefind *certified* protectedsearch* protected search* Oraz dorzuć nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). . Odnośnik do komentarza
popuri11 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Skan z SystemLook -http://wklej.org/id/935512/ log z OTL- http://wklej.org/id/935532/ picasso Masz już jakieś rozwiązanie mojego problemu ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Pytanie: z którego skrótu uruchamiasz Internet Explorer? Odnośnik do komentarza
popuri11 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 32 bit z paska zadań Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Odklej ten skrót z Paska zadań, utwórz tam nowy skrót przeglądarki i sprawdź czy adware nadal się uruchamia. Poza tym, ostatni skan SystemLook notuje strony tego adware w Tymczasowych plikach internetowych, toteż je opróżnij z poziomu opcji przeglądarki. . Odnośnik do komentarza
popuri11 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zrobiłem tak jak piszesz i dalej to samo . edit: poprawiłem element docelowy IE tam było dopisane search.certified-toolbar.com i problem rozwiązany. dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 To na pewno tylko z tego skrótu uruchamiasz przeglądarkę? Wejdź do folderu: C:\Users\Paweł\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar Pobierz Właściwości skrótu Internet Explorer i powiedz co widzisz w polu Element docelowy. Poza tym, sprawdź czy uruchomienie nie przez skrót tylko bezpośrednio pliku C:\Program files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe też pokazuje adware. EDIT: edit:poprawiłem element docelowy IE tam było dopisane search.certified-toolbar.com i problem rozwiązany. Dopisałeś. Na koniec wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Temat zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi