quentin1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam wszystkich, to moj pierwszy post i nie ukrywam, ze troche desperacki, zawsze sobie radzilem z problemami odnosnie komputerow, ale ten mnie juz irytuje. Otoz tak jak w temacie, regularnie co ok 15-20 min wyskakuje mi BSOD z kodem 0x000000f4, poprzedzone czasami lekkim "stuknieciem" ktoregos z podzespolow, czytalem na tym forum identyczny temat, ale jak wiadomo kazde logi sa inne, wiec i metody "leczenia" inne. Dodam, ze czasem zamiast wspomnianego wyzej BSOD na ekranie wyskakuje mi szare tlo identyczne do tego w TV po odlaczeniu anteny. Obecnie sprawdzam dysk programem HD tune pro 5.00, logi dodam po zakonczonym skanowaniu bo tak jak pisalem prawdopodobnie za chwile mi sie wylaczy laptop.... Dodam jeszcze, ze na weekend wgralem system od nowa (win7 ultimate x64) i wszystko bylo dobrze przez 2 dni, teraz problem pojawia sie znowu. Licze na wasza pomoc;) Odnośnik do komentarza
quentin1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Chcialbym uzupelnic moja wypowiedz o moze istotne szczegoly, otoz przypomnialo mi sie, ze poza bledem f4, ktory dotyczyl ntoskrnl.exe mialem jeszcze blad d1. Wyzej pisalem, ze zamiast BSOD byl szary ekran jak po odlaczeniu anteny TV, ale kilka razy poprostu migaly mi kolory, zanim problem pojawial sie regularnie, to wystepowal sporadycznie i tylko po odlaczeniu zasilania i pozostawieniu na baterii.... Program HD tune pro nie wykryl bledu z dyskiem, a zakladka health wyszla poztywnie. Jesli chodzi o log z GMERa to dlugo szukal, ale cos znalazl, tyle ze z rozpedu skasowalem, ale w trakcie zrobilem zdj na wypadek wylaczenia sie laptopa. Oto co znalazl: HKLM/SYSTEM/CurrentControlSet/services/BTHPORT/Parameters/Keys/6c626d13d022 HKLM/SYSTEM/ControlSet002/services/BTHPORT/Parameters/keys/6c626d13d022 (not active ControlSet) Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie ma tu żadnych oznak infekcji. Ale GMER nie sprawdzony do końca. Dla świętego spokoju sprawdź czy widzi coś Kaspersky TDSSKiller. Jesli chodzi o log z GMERa to dlugo szukal, ale cos znalazl, tyle ze z rozpedu skasowalem, ale w trakcie zrobilem zdj na wypadek wylaczenia sie laptopa. Oto co znalazl: HKLM/SYSTEM/CurrentControlSet/services/BTHPORT/Parameters/Keys/6c626d13d022 HKLM/SYSTEM/ControlSet002/services/BTHPORT/Parameters/keys/6c626d13d022 (not active ControlSet) Wyniki nieszkodliwe. Te klucze Bluetooth często widnieją w skanie GMER, przyczyna to brak uprawnień do nich. Otoz tak jak w temacie, regularnie co ok 15-20 min wyskakuje mi BSOD z kodem 0x000000f4, poprzedzone czasami lekkim "stuknieciem" ktoregos z podzespolow (...). Dodam, ze czasem zamiast wspomnianego wyzej BSOD na ekranie wyskakuje mi szare tlo identyczne do tego w TV po odlaczeniu anteny.(...) Dodam jeszcze, ze na weekend wgralem system od nowa (win7 ultimate x64) i wszystko bylo dobrze przez 2 dni, teraz problem pojawia sie znowu. Opis (BSOD / szary ekran / "stuk") oraz ten błąd z Dziennika zdarzeń: Error - 2013-01-22 10:54:24 | Computer Name = MSI | Source = atapi | ID = 262155Description = Sterownik wykryl blad kontrolera na \Device\Ide\IdePort2. ... sugerują problem sprzętowy. Temat przenoszę wstępnie do działu Hardware. Dostarcz dane wymagane tamtym działem KLIK, a także zrzuty pamięci DMP KLIK (punkt 5), katalog zrzutów świeżo regenerowany na dysku, więc można przypuszczać, że DMP są tam: [2013-01-20 07:58:45 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Windows\Minidump Poza tym, Windows nieaktualizowany: 64bit- Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 9.0.8112.16421) Są i błędy aktywacyjne oraz inne subtelne ślady łamania tego systemu, Windows 7 wygląda na piracki. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi