GregorGM Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witajcie. Czy ktoś może ma pomysł na to żeby system Windows 8 zobaczył taki czytnik kart? Model CR107 na Windows 7 działał bez problemu, żadnych sterowników do niego nie ma na 8-mkę, system w ogóle go nie widzi. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 System nie wykrywa go? Jeśli wykrywa to spróbuj podstawić sterowniki z Win 7. Odnośnik do komentarza
GregorGM Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 sterowniki z Windows 7... nie ma takich. Win7 wykrywał go i nie potrzebował sterowników. Mam zrobiony kompletny beckup sterowników z siódemki programem Genius driver, jednak nic mi to nie da skoro system nie widzi tego czytnika, nie ma żadnego nierozpoznanego urządzenia, a te strowniki to nie instalatory tylko drivery od urządzeń Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie mam i nie znam W8 ale gdzieś spotkałem się z podobnym problemem. O ile sobie dobrze przypominam należy uaktywnić jakąś opcję w ustawieniach. Coś w stylu urządzenia dodatkowe. I chyba wykorzystać do tego Panel sterowania. Niestety nie pamiętam konkretów. A może ustawienia zasilania - opcje zaawansowane. Odnośnik do komentarza
GregorGM Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Poklikałem poklikałem i zaskoczyło, aplet urządzenia i drukarki dodaj nowe urządzenie za którymś razem pokazało się i już jest ok. NIe pokazuje tylko pustych dysków jak to było w Win 7. Dzięki za nakierowanie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Cieszę się ale nie cieszę się z tego jeżeli tak ma działać ten ulepszony system. Dziękuję nie skorzystam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi