klerindias Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam, przegladalem logi dzienniku, i widze ze mam jeden blad ciagle sie powtarzajacy. Zawsze przy starcie systemu: Najpierw Warning: WLAN AutoConfig service has successfully stopped. Potem po 3 minutach błąd: Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 0x00215D2CE40D. The following error occurred: 0x79. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server. Jaki log mam umiescic w tej sytuacji, siec dziala. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Daj Net-log, chcę zobaczyć, jak wygląda konfiguracja sieci: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
klerindias Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 ok log. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Hm, jeżeli masz kartę WiFi (a masz), to usługa powinna być w typie uruchomienia: Automatyczny. Uruchom z uprawnieniami admina Wiersz poleceń, wpisz: sc config wlansvc start= auto I po wykonaniu polecenia uruchom ponownie komputer. Zobacz, czy błąd znów się pojawi. Odnośnik do komentarza
klerindias Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Caly czas to samo. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Gdzieś na Q&A Microsoftu wyczytałem, że to wynika z braku możliwości uzyskania adresu IPv6, ponieważ karta i system obsługują (IPv6), a router już nie. Windows 2000 / XP: Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> wybierz z listy połączenie, z którego korzystasz -> kliknij na jego ikonkę prawym przyciskiem myszy -> Właściwości -> zakładka: Ogólne -> odznacz: Protokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6) Odnośnik do komentarza
klerindias Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Caly czas bylo odznaczone. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Powtarzają się oba komunikaty? Odnośnik do komentarza
klerindias Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) tak, w tym samym odstepie czasu ok 3 minut. Witam, i cos wiecej mam zrobic? Edytowane 25 Stycznia 2013 przez klerindias Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi