Dan Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam ! Na tym Forum piszę po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość... Mam problem z internetem, mianowicie mam internet kablowy podłączony przez modem do starego laptopa z Windows XP. Ostatnio kupiłem sobie nowy netbook Lenovo G580 z najnowszym Windows 8 lecz po podpięciu kabla do nowego laptopa internet nie działa choć laptop go wyświetla lecz nie może go uruchomić... Nie podłączałem internetu osobiście do starego laptopa ale robił to pracownik spółdzielni. Myśle że to przez karte sieciową ktura zakodowała jakoś internet.... Bardzo proszę o pomoc, bo już niewiem co robić? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jaki dostawca Internetu? Spodziewam się, że jesteś uwierzytelniany u dostawcy po adresie MAC karty sieciowej. Każda karta sieciowa ma w teorii inny, więc usługa jest de facto przypisana do jednego komputera użytkownika. No ale tyle gdybania, nie podałeś żadnych informacji zatem... Poproszę raporty z Net-log z jednego i drugiego komputera (oczywiście z podpiętym Internetem): https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi