adamjan92 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam. Niestety zawirusowalo mi laptopa tym wirusem. Wgrałem na pendrive OTL.exe i przez wiersz polecen odpalilem go na zainfekowanym lapku. Wkleiłem uniwersalny log do usuniecia. Niestety przy ładowaniu windowsa pozostaje czarny ekran i kursor myszki. Co moge zrobic? Załączam . OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Wkleiłem uniwersalny log do usuniecia. Skąd? Nie istnieje coś takiego jak "uniwersalny", wariantów infekcji multum. Przedstaw co robiłeś. Niestety przy ładowaniu windowsa pozostaje czarny ekran i kursor myszki. Co moge zrobic? Problem stanowi nieprawidłowo usunięta infekcja (jak widzisz, nie ma "uniwersalnego" skryptu) i martwa wartość Shell, zamiast explorer.exe próbuje ładować usunięte już pliki infekcji: O20:64bit: - HKLM Winlogon: Shell - (C:\PROGRA~3\dsgsdgdsgdsgw.bat) - File not foundO20 - HKLM Winlogon: Shell - (C:\PROGRA~3\dsgsdgdsgdsgw.bat) - File not found 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"="explorer.exe" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"="Explorer.exe" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{22ED5277-EFE2-4D1D-87E4-E80922831A7C}" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser] "{2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F}"=- [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{95B7759C-8C7F-4BF1-B163-73684A933233}] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Zresetuj system, powłoka explorer.exe powinna zastartować. 3. Przez Panel sterowania odinstaluj AVG Security Toolbar. Otwórz Google Chrome: w Rozszerzeniach powtórz usuwanie AVG, w zarządzaniu wyszukiwarkami ustaw Google jako domyślną, a po tym usuń AVG Secure Search z listy. 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). . Edytowane 23 Lutego 2013 przez picasso 23.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi