djrobertos Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Po wejściu w przeglądarkę internetową(IE, Mozilla) otwiera mi się strona search.certified-toolbar.com. Podstawowe metody w przypadku postępowania z takimi problemami zawiodły. Na innym forum nikt nie potrafił mi pomóc, kierując mnie właśnie tutaj. Proszę o pomoc w usunięciu tego czegoś. Zamieszczam logi: AdwCleaner[s1] AdwCleaner[s2] OTL Extras Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Ja tu właściwie nic nie widzę. Jeden wpis w Internet Explorer. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files @C:\Windows:73D78B9CA8C1827B C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad C:\Users\Mario\AppData\Local\DownTango C:\Users\Mario\AppData\Local\Google C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\Web Search.xml C:\Program Files\PC Tools C:\Program Files\Common Files\PC Tools C:\ProgramData\PC Tools C:\Windows\System32\drivers\PCTSD.sys netsh advfirewall reset /C :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. 2. Internet Explorer. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser] "{D40B90B4-D3B1-4D6B-A5D7-DC041C1B76C0}"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks] "{d40b90b4-d3b1-4d6b-a5d7-dc041c1b76c0}"=- [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\AboutURLs] "Tabs"="res://ieframe.dll/tabswelcome.htm" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] @="Bing" "URL"="http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC" "DisplayName"="@ieframe.dll,-12512" [-HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 3. Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 4. Jeśli to nie pomoże, to dodaj mi skan dodatkowy. Uruchom SystemLook i do okna wklej: :regfind certified protected search :folderfind *certified* protected search :filefind *certified* protectedsearch* protected search* Klik w Look. . Edytowane 23 Lutego 2013 przez picasso 23.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi