Shizuma Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam, mam problem z programem do tworzenia wirtualnych napędów. Chcę zainstalować grę, do której niezbędne jest wykonanie obrazu płyty. Próbowałam zainstalować wersję Daemon Tools Pro Advanced (chcąc ominąć zabezpieczenie, wczytałam wtedy jakieś klucze do systemu, które były w folderze z wersją instalacyjną). Niestety, program nie zadziałał. Teraz nie mogę zainstalować nawet licencji testowej, bo program nie może zweryfikować jej w sieci (podejrzewam, że to właśnie przez te klucze). Ostatecznie utknęłam więc jeszcze przed próbą instalacji gry. PS. Jeśli nie udałoby się z tym programem, to może możecie polecić jakiś inny, który działałby na 64-bitowym Windows 7 i utworzył wirtualny dysk IDE? Albo ktoś może instalował Wiedźmina, tworząc obraz płyty? (; Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Masz prawdopodobnie zablokowany ten program w pliku Host, i dla tego nie łączy się on z internetem, chodzi o to że instalując nielegalnie program nie ma on możliwości sprawdzenia licencji. C:\Windows\System32\drivers\etc\host, musisz go otworzyć w notatniku i usunąć wpisy dotyczące DT, zapisać zmiany. Odnośnik do komentarza
Shizuma Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A w jaki sposób to zrobić? Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W logu OTL nie widać podglądu pliku HOSTS, więc nie wiadomo co tam faktycznie masz. Przeczytaj: Jak przywrócić domyślny plik Hosts? Odnośnik do komentarza
Shizuma Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Kiedy chcę utworzyć nowy plik Hosts i klikam w tym folderze polecenie "Nowy" z prawokliku, to mogę utworzyć jedynie nowy folder. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Przecież tam na stronie jest Fix. Pobierz go i uruchom. Odnośnik do komentarza
Shizuma Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Pobrałam, uruchomiłam i nie pomogło. Jeszcze pojawia mi się po włączeniu systemu komunikat "Sterownik Tages Protection zablokowany z powodu niezgodności systemu". Ech... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 W maliny wpuszczacie. Ten wpis w OTL nie wymaga żadnej interwencji: O1 HOSTS File: ([2009/06/10 22:00:26 | 000,000,824 | ---- | M]) - C:\Windows\SysNative\drivers\etc\hosts W pliku brak niedomyślnych wpisów. Zadanie resetu pliku to błędne koło. W logu OTL nie widać podglądu pliku HOSTS, więc nie wiadomo co tam faktycznie masz Wiadomo. Macie wszystkie dane: wagę pliku, datę modyfikacji oraz zawartość. OTL nie pokazuje zawartości, ale paradoksalnie to mówi o tym jaka jest: postać domyślna na Windows 7, czyli wszystkie wpisy nieczynne, skomentowane znakiem #. Skan OTL pokazuje tylko wpisy aktywne. Nieaktywne nie mają żadnego znaczenia. Shizuma Próbowałam zainstalować wersję Daemon Tools Pro Advanced (chcąc ominąć zabezpieczenie, wczytałam wtedy jakieś klucze do systemu, które były w folderze z wersją instalacyjną). Jakie klucze? Pokaż co to było. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi