sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Klikam, żeby odinstalować i wyświetla się komunikat: "Nie można uzyskać dostępu do usługi Instalator Windows. Może mieć to miejsce, jeśli instalator Windows jest niepoprawnie zainstalowany. Skontaktuj się z działem Pomocy technicznej, aby uzyskać pomoc." A Virtualization Client nawet tam nie widze, jest pełno Microsoft Visual C++, ale o to chyba Ci nie chodzi. Znalazłem takie coś: http://support.microsoft.com/kb/319624/pl Sporo rozwiązań, ale ich nie rozumiem i niewiem, które zastosować. Wyczytałem, że powodem może być tryb awaryjny, ale normalnie tego nie zrobie bo boję się, że podczas deinstalacji laptop się zawiesi i coś się namota ( o ile wgl. wytrzyma dojście do dodaj./usuń programy - jeszcze nie próbowałem ) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Start > polecenie uruchom > cmd w oknie konsoli wklej polecenie msiexec klik Enter daj obrazek Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Dużo tego tekstu i nie mogłem tego rozwinąć, więc skopiowałem do notatnika: http://speedy.sh/9NPhh/msiexec.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Start > polecenie uruchom > services.msc Znajdź na liście usługe instalator Windows > PPM na usługę > Właściwości zobacz jaki ma typ uruchomienia, powinno być ręczny Jak jest inaczej przestaw Możesz też uruchomić usługę i sprawdzić jaki będzie komunikat Następnie wejdź do rejestru Start > polecenie uruchom >regedit znajdź klucz [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msiserver] PPM na wartość msiserver > Eksportuj Zapisz plik w dowolnym miejscu a następnie go edytuj w Notatniku podaj zawartość Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jest ustawiony na ręczny. Klikam uruchom i wyświetla się Błąd 1084: Tej usługi nie można uruchomić w trybie awaryjnym. Wykonywać to z tym regedit, znaczy to co podałeś dalej ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wykonywać to z tym regedit, znaczy to co podałeś dalej ? Oczywiście Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 http://speedy.sh/zJXDp/msiservices.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Klucz jest poprawny. Nie mam pojęcia o co tu chodzi. Mam nadzieję ze nie uruchamiałaś Instalatora Windows w trybie awaryjnym? Coś mi się wydaje że Ty ciągle pracujesz w trybie awaryjnym. Nie mozesz uruchomić systemu w trybie normalnym? Sa jakieś problemy? Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Teraz to już sam nie wiem, ale raczej nie po prostu takie coś mi się wyświetlało, że nie można. Idzie to jakoś sprawdzić ? Raczej nie jesteście w stanie pomóc mojemu przypadkowi ? Nie ma problemów. Mogę uruchomić systemk normalnie, ale najczęściej po nie całych 5 min się zawiesza Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No jak to nie wiesz w jakim trybie pracuje sytem? Uruchamia się normalnie czy pojawia się okno z wyborem Uruchom system w trybie awaryjnym? Usługa Instalatora Windows jest domyslnie nieaktywna w trybie awaryjnym. Zrób te logi z OTL z poziomu swojego konta . Poprzedni OTL się zacinałał w trybie normalnym i dlatego kazałem wejść w awaryjny żeby zrobić skan. Tylko tyle. Teraz masz zrobić logi w trybie normalnym Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 OK, mam nadzieje, że wytrzyma te 15 min Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Z poziom swojego konta tzn. że normlanie, nie w trybie awaryjnym ? Tak. Tylko najpierw po zalogowaniu się na swoje konto w trybie normalnym usuń te programy co podałem. potem zrób skan OTL Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Odinstalowałem SQL 2005 Ale chyba nie pomogło bo znowu się zawiesił Virtualisation ,,, znaleść nie mogę OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Miałeś odinstalować McAfee a program dalej jest zainstlowany. Post nr13 Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 :OOO odinstalowałem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To zrób teraz nowy skan OTL. Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Proszę. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej: :Files C:\Users\Przemek\AppData\Roaming\ASUS WebStorage C:\Windows\tasks\ISM-UpdateService-4e00205a-2ab1-4423-8f77-cc25b82cde1d-Logon.job :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. OTL poprosi o restart. Zatwierdź OK. 2. Jeśli nie masz pakietu Ofice 2010 - odinstaluj z dodaj/usuń programy "Office14.Click2Run" = Moduł Szybka instalacja pakietu Microsoft Office 2010 to samo możesz zrobić z programem CyberLink Media Suite, CyberLink Power2Go . Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A jeżeli korzystam z microsoft word itd. to mam usunąć te office14.click2run ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A jeżeli korzystam z microsoft word itd. Ja nie wiedzę na liście zainstalowanych programów pakietu MS Office 2010. Więc jak korzystasz? Masz swoja płytkę? Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Microsoft Starter czy jakoś tak tam jest WORD i PP Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Microsoft Starter czy jakoś tak tam jest WORD i PP Ale to dostałeś razem z lapkiem? Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak ale nie na płytce, tylko było już na laptopie. Wykonałem cały ten skrypt. Odinstalowałem Cyberlink Power2GO i Media Suit EDIT: Laptop się zawiesił, podczas deinstalacji media suit to teraz nie wiem czy ten skrypt mam jeszcze raz robic ? ( skrypt wykonałem do końca bez problemów, no ale skoro się zawiesił to może się nie zapisało :? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Laptop się zawiesił, podczas deinstalacji media suit to teraz nie wiem czy ten skrypt mam jeszcze raz robic ? Nie rób skryptu drugi raz. On nie ma nic wspólnego z Cyber Media sweet Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie rób skryptu drugi raz. On nie ma nic wspólnego z Cyber Media sweet Ok. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi