sk8teusz Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Laptop się zawiesza, na początku gdy korzystałem z internetu, lub jakaś gra wymagała dostępu do internetu a gra dużo bardziej wymagajaca offline nie powodowała zawieszenia sie laptopa, co mam na myśli mówiąc zawieszanie, chodzi o to, że nic nie da się zrobić, trzeba wyjąć baterię lub wyłączyć od zasialania, wracając, "na początku", potem wyłączylem w msconfig>> uruchamianie pare aplikacji, pomogło na 2 tygodnie, problem wrócił, przywróciłem system od nowa z dwóch dysków przy pomocy partycji recovery. Pomogło na tydzień. Problem wrócił teraz. Laptop dzisiaj zawieszał sie nie przeciętnie, 2min po starcie systemu i "koniec", pobrałem HD TUNE nie wiem jakim cudem ale po paru zawieszeniach w końcu chyba zdązy przeskanować, już skanuje ponad 2h, ponad 75% dysku zeskanowanego 0 bad sectorów. Logi z Hijackthis, moim zdaniem ( w ogóle sie na tym nie znam ) nic tam dziwnego nie było, z 5 znaków zapytania 0 "ixów". Mam wykonać logi z OLT i wrzucic na forum ? Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Tak,masz wykonać logi z OTL : https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/page__p__324?do=findComment&comment=324 . Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A ja do tego: Logi z Hijackthis, moim zdaniem Przybywasz z przeszłości? HijackThis od dobrych paru lat nie nadaje się do niczego. Wywal to. Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W przypadku gdy nie moge wykonać skanu OTL'em, powód: zawiesza się to uruchomić system w trybie awaryjnym/ awaryjny bez dostępu do internetu ? Jestem w tych sprawach laikiem i pamiętam, że jak kiedyś uruchomiłem w mojej starej toshibie tryba awaryjny to nie potrafiłem z niego wyjść. Nie będę miał tego typu problemów ? W przypadku gdy laptop się zawiesił a się skanowało, nie będę miał pliku extras przy następnym skanie ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W przypadku gdy nie moge wykonać skanu OTL'em, powód: zawiesza się to uruchomić system w trybie awaryjnym/ awaryjny bez dostępu do internetu ? Wejdź w awaryjny, zaloguj się na swoje konto i zrób skan OTL. Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Proszę. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Odinstaluj Asus WebStorage i testuj. Zapoznaj sie też z tym tematem. Daje dużo do myślenia https://www.fixitpc.pl/topic/7080-redukcja-oprogramowania-asus-w-windows-7-64-bit/page__p__53201__fromsearch__1#entry53201 Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Usunąłem Web Storage, laptop zawiesza się nadal. Z tematem się zapoznałem. Co do tych Live mensh też tego sporo w dodaj/usuń mam, ale nie wiem od czego to jest, jeżeli jest to coś związanem z pakietem Microsoft - word, pp, itd. to nie za bardzo bym się chciał tego pozbywać. Swoją drogą czemu ASUS "pakuje" tyle "syfu" do laptopa przez co laptop się zawiesza ? Tym bardziej, że nie jest to jeden przypadek, sądząc po w/w przypadku jak i moim. Proszę o szybką pomoc, bo już dobry miesiąc z tym walczę, laptop jest na gwarancji, mogłem go oddać, żeby naprawili, ale sądziłem, że szybciej załatwię to z pomocą google i nie będe musiał czekać na laptopa z 3 tygodnie i w takim wypadku teraz oddać i znowu czekać to flustrujące . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Co do tych Live mensh też tego sporo w dodaj/usuń mam Czytałeś post nr 14 i dalsze? Jak nie korzystasz odinstaluj. Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Gdy chce to odinstalować wyświetla się następujący komunikat: Nie można uzyskać dostępu do usługi Instalator Windows. Może mieć to miejsce, jeśli instalator Winsows jest niepoprawnie zainstalowany. Skontaktuj się z działem Pomocy technicznej, aby uzyskać pomoc Odnośnik do komentarza
Olgierd Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie jestem wybitnym fachowcem, ale może to też być kwestią słabej wentylacji? Wentylator działa bez zarzutu? Laptop się nie przegrzewa? Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W 99% NIE, wcześniej jak jeszcze nie zawieszał się, aż tak często, to np w grze o bradzo niskich wymaganiach ale z dostępem do internetu, się zawieszał, a w grze z dzisiejszych czasów o dość wysokich wymaganiach chodził bez zarzutów. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Odinstaluj McAfee bo pewnie też go dostałęś na 3 miesiące. Najpierw z panelu Programy, a potem popraw firmowym narzędziem od producenta http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Już idę odinstalować. Co zainstalować w zamian ? Starczy windows essential security ? Najprawdopodobobniej zostaną uszkodzone gadżety ( najprawdopodobniej ) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Co zainstalować w zamian ? Na razie nic. testujemy. Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Oinstalowany, odinstalowany narzędziem od producenta, laptop zrestartowany, właczyłem coś z dostępem do internetu minuta i zawieszenie. O dziwo gadżety działają. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 właczyłem coś z dostępem do internetu minuta i zawieszenie co to za lapek asusa? Sprawdź dziennik zdarzeń pod kątem tych błedów, czy jest coś rejestrowane? Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Laptop ASUS R500VM. Nie ogarniam tego dzinnika zdarzeń, możesz mi powiedzieć, którą zakładkę otworzyć i co mam Ci podać ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie ogarniam tego dzinnika zdarzeń, możesz mi powiedzieć, którą zakładkę otworzyć i co mam Ci podać ? Sekacja system i aplikacje. przeglądaj ostatnie błedy Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Masa tego jest: Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Otwórz dziennik zdarzeń. w okienku po lewej rozwiń ikonke Dzienniki systemu Windows. PPM na sekcję Aplikacje > Zapisz wszystkie zdarzenia jako wpisz nazwe pliku Aplikacje i zapisz go. To samo z sekcją System. Spakuj pliki zipem i wrzuć tu http://www.speedyshare.com/ a do posta daj link Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 http://speedy.sh/Mf7bK/Dziennik-zdarzen.rar Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Instalowałeś świadomie Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition ? i (Microsoft Corporation) [Auto | Stopped] -- C:\Program Files (x86)\Microsoft Application Virtualization Client\sftlist.exe -- (sftlist) Odnośnik do komentarza
sk8teusz Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Nie nawet nie wiedziałem co to jest. Jeżeli mam coś w jakiś rejestrach, logach itp. zmieniać to badzo bym prosił o "łopatologiczne" wytłumaczenie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 W takim razie odinstaluj Microsoft Virtualization Client bo sypie takimi błedami i to samo z SQL Server. Powinny być w Panelu programów. Zrób nowy skan OTL i przedstaw raport. Extras nie potrzebny Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi