webo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Potrzebuję zarejestrować w systemie Windows 7 64bit Home , moduł (chyba 32bit) do poprawnego drukowania kodów kreskowych na drukarkach laserowych. Na Xp nie ma z tym problemu, ale na Vista i 7 niestety nie potrafię sobie z tym poradzic. Szukałem rozwiązania na forum ale nie wpadłem na rozwiązanie które mogło by mi pomóc. Po uruchomieniu CMD jako Administrator wpisuję: C:\>Windows\SysWOW64\regsvr32.exe c:\windows\sysWOW64\totnet.barcodes.dll i pojawia się komunikat: http://sv002.sendspa...d.1100x1100.jpg Jest to darmowa dll-ka dołączona do bezpłatnej czcionki TrueType TOT.NET Code 128. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie chce wyprzedzać faktów, ale może rozwiązniem bedzie postawienie wirtualnego XP na siódemce? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Czy możesz udostępnić gdzieś na hasło (np. na Twoim dysku na skydrive.live.com, lub na dropboxie) pakiet .msi o którym mowa: [KLIK] (o ile dobrze znalazłem - nie chcę się rejestrować na stronie producenta, a nie powinieneś tego upubliczniać). m. Odnośnik do komentarza
webo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sorrki za tak długą nieobecność, już wrzucam i podeślę na prv. Rozwiązanie z wirtualnym XP rozważałem, ale nie bardzo mogę je zastosować z różnych względów. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Hej, spróbuj tak: 1. Zainstaluj TotNet.Barcodes_1.msi. (U mnie ten krok wystarcza, jeśli u Ciebie nie, to wykonaj kolejne 2-4) 2. Uruchom wiersz polecenia jako administrator (start->uruchom, wpisz cmd.exe, prawa mysz->uruchom jako administrator) 3. Przejdź do katalogu aplikacji cd "C:\Program Files (x86)\TOT.NET\Code 128 barcode font tools" 4. Będąc dalej w wierszu poleceń zarejestruj bibliotekę jako COM c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\RegAsm.exe TotNet.Barcodes.dll /tlb: TotNet.Barcodes.tlb /codebase Sprawdzenie: 1. Instalator wrzuca plik z addinem do: %APPDATA%\Microsoft\AddIns\TotNetCode128-AddIn.xla. Możesz przekopiować go do "Dodatki": copy %APPDATA%\Microsoft\AddIns\TotNetCode128-AddIn.xla %APPDATA%\Microsoft\Dodatki\ 2. Uruchom Excel. 3. Wejdź do dodatków, zaznacz Totnetcode128-Addin. Jeśli nie ma takiego dodatku na liście, dodaj go z katalogu z pkt. 1 4. Wpisz w jakiejś komórce tekst, w innej =ToCode128(KOMORKA_Z_TEKSTEM), wybierz czcionkę "TOT.NET Code 128", rozmiar 36 i gotowe m.g. Odnośnik do komentarza
webo Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wielkie dzięki mgrzeg, ale miałem problem z działaniem na jednym kompie, na dwóch 32bit przetestowałem i było ok, natomiast na trzecim (W7Home 64bit PL) niestety mimo zarejestrowania biblioteki bez problemów zgodnie z Twoimi zaleceniami, kody nie generowały się wyświetlał się ten sam komunikat co wcześniej. Zauważyłem, że w cmd polecenie cd %APPDATA% przenosi mnie do katalogu USER\AppData\Roaming(czy tak ma być?) i jednocześnie sprawdziłem w cmd, że nie mam katalogu %APPDATA%\Microsoft\AddIns\ jest tylko %APPDATA%\Microsoft\Dodatki\. Ale to tak tylko informacyjnie. Zacząłem sprawdzać wszystkie ścieżki poleceń po kolei i znalazłem rozwiązanie, mianowicie w folderze c:\Windows\Microsoft.NET\ są dwa podobne foldery, jeden Framework a drugi Framework64. Zmodyfikowałem delikatnie polecenie z punktu 4 rejestracji i udało się! c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\RegAsm.exe TotNet.Barcodes.dll /tlb: TotNet.Barcodes.tlb /codebase Wiszę dobrą flaszkę tylko napisz co lubisz i gdzie ją wysłać . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi