Skocz do zawartości

Diagnostyka systemu po BSOD

wojoz151

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows, pod zmienionym tytułem (zasady mówią: nie używać tytułów z logami, bo to nie jest problem właściwy). Brak pełnego zestawu obowiązkowych logów = GMER.

Drobne uwagi:

1. Odinstaluj zbędne AVG Security Toolbar, Bing Bar, Splashtop Connect for Firefox, Splashtop Connect for IE.

2. Windows zupełnie bez aktualizacji (SP1+IE9):

64bit- Professional  (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation

Internet Explorer (Version = 8.0.7600.16385)

3. W Dzienniku zdarzeń są błędy sterowników zabezpieczenia Tages:

Error - 2012-12-11 00:48:57 | Computer Name = Wojtek-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7000

Description = Nie można uruchomić usługi atksgt z powodu następującego błędu: %%577

Error - 2012-12-11 00:48:57 | Computer Name = Wojtek-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7000

Description = Nie można uruchomić usługi lirsgt z powodu następującego błędu: %%577

vs.

========== Driver Services (SafeList) ==========

DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-09-02 15:05:17 | 000,303,616 | ---- | M] () [Kernel | Auto | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\drivers\atksgt.sys -- (atksgt)

DRV:[b]64bit:[/b] - [2012-09-02 15:05:15 | 000,035,328 | ---- | M] () [Kernel | Auto | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\drivers\lirsgt.sys -- (lirsgt)

Odinstaluj je posługując się odpowiednią paczką instalacyjną ze strony Tages: KLIK.

Ostatnio miałem blue screena

Brak szczegółowego opisu problemu (kiedy / jak / gdzie). I z OTL nic na ten temat nie wynika. Diagnostyka BSOD w punkcie 5: KLIK.

.

Po raz drugi wyświetlił mi się bluescreen za pierwszym razem podczas rozłączania rozmowy wideo na skype a za drugim, gdy podczas wideo rozmowy na skype kliknąłem rozpocznij udostępnianie ekranu, po bluscreenie włączyłem tryb awaryjny i wyświetliło się, że system Windows odzyskał sprawność.

http://zapodaj.net/b8d28fce00e54.png.html

po włączenie od nowa wszystko było ok,

Teraz opisałem sytuację, sorki, że nie zrobiłem tego wcześniej

Odinstalowałem te programy, oraz sterowniki, zaraz uruchomię aktualizację.