Andman Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Witam. Trudności dotyczą systemu XP Home SP3. Po aktualizacji Javy (poprzez Upate now) z wersji 7u10 do wersji 7u11, przeglądarki (Opera, Firefox, IE) nie widziały wtyczki. W panelu sterowania nie było Javy Odinstalowanie wersji 7u10 i pobranie instalki 7u11 nic nie zmieniło. Ponowne odinstalowanie Javy użycie JavaRa, restart komputera i ponowna instalacja Javy nie przyniosły efektu. Znowu odinstalowanie Javy i ponowienie instalacji. Przeglądarki podczas weryfikacji informują, że w systemie jest zainstalowana stara wersja Javy. Rozwiązanie, które wprowadziłem: Pobrałem Windows x86 Kernel dla wersji 6u38. Następnie instalacja Javy 6u38. I na ta wersję zainstalowanie Javy 7u11. Odinstalowanie Javy 6. Teraz przeglądarki widzą wtyczkę w wersji 7u11, ale.... Pojawia się komunikat zabezpieczeń jak w załączniku. Identyczną sytuację miałem z aktualizacja z wersji 7u9 do 7u10. Skąd te problemy i jak zapobiec trudnością z aktualizacją Javy? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pojawia się komunikat zabezpieczeń jak w załączniku. To teraz standartowy komunikat. Na znanych zaufanych stronach można sobie zaznaczyć w okienku "Do not show this again for this app". Odnośnik do komentarza
Andman Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Po ukazaniu się Javy 7u13 problem ustąpił z niepoprawnym działaniem wtyczki. Proszę zamknąć temat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi