sobi1910 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam, dzsiaj przez przypadek zauważyłem, że aktywność mojej karty graficznej w "spoczynku" wynosi około 90% a co za tym idzie temp. 70 stopni. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Wyczytałem w internecie, że może być to jakiś złośliwy wirus. Zagłaszam się do was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Poniżej dodaje logi: Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie został dostarczony obowiązkowy log z GMER. Infekcja tu jest, ładuje się z folderu C:\kernels. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [win32] C:\kernels\drivers.vbs () [2013-01-04 22:33:51 | 000,000,000 | RHSD | C] -- C:\Kernels :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras) oraz zaległy GMER. . Odnośnik do komentarza
sobi1910 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Oto logi: OTL.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Infekcja pomyślnie usunięta, tak więc czy problemy nadal występują? W ramach finalizacji: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Na wszelki wypadek zrób jeszcze skanowanie w Malwarebytes Anti-Malware. Jeżeli coś zostanie wykryte, przedstaw raport. . Odnośnik do komentarza
sobi1910 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wszystko w porządku. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na koniec usuń starszą Java 7 Update 9, najnowsza to jedenastka: KLIK. Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi