martinesq Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Mam taki problem że za każdym razem jak załączam komputer nie działa mi internet, żeby zadziałał muszę wyłączyć i włączyć sieć bo inaczej nie zadziała.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Uprzejmie proszę o uzupełnienie wymaganych informacji: https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Niestety nie mogę pobierać programów gdyż moja przeglądarka jest uszkodzona dołącze wymagane informacje jak rozwiąża mój problem w innym dziale. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie wiem co Ci podać z tego skanu ICSI więc podaje linka do niego, http://n3.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=ae81b058-2190-bda7fa95-8ae2-465a-9962 Płyta główna : Asus M5A78L-M LX V2 Dane z zaawansowanych : Adres Sieciowy - nieobecna. AppOffload - włączone Autmatyczne wyłączanie Gigabit - wyłączone Bufory odbioru - 512 Bufory transmisji - 128 Energooszczędny Ethernet - włączony Energy Effincient Ethernet - włączony Large Send Offload v2(ipv4) - włączone Large Send Offload v2(ipv6) - włączone Moderacja przerwania - włączone NS Offload - włączone Priorytet i VLAN - włączone obydwa Ramka Jumbo - wyłączone Receive Side Scaling - włączone Spacerowanie przepływem rzecznym - włączone Suma kontrolna bez obciążenia ipv4 - włączone Fix i Tx Suma kontrolna bez obciążenia tcp ipv4- włączone Fix i Tx Suma kontrolna bez obciążenia tcp ipv6- włączone Fix i Tx Suma kontrolna bez obciążenia udp ipv4- włączone Fix i Tx Suma kontrolna bez obciążenia udp ipv6- włączone Fix i Tx Szybkość i duperela - automatyczne negocjaja Wake on Magic Packet - włączone Wake of pattern match - włączone wol i szybkość zamykania łącza - najpierw 10mpbs zamknięcia wyburzenia przy uaktywnianiu sieci - włączone net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wyślij ten link dostawcy, istnieje podejrzenie, że ma w sieci komputer zombie (czyli członka botnetu), który rozsyła spam: http://www.ipvoid.com/scan/88.208.106.140/ Trzeba klienta zidentyfikować i odciąć od sieci. Zainstaluj Service Pack 1 dla Windows 7. Co do głównego problemu: według mnie opcje zasilania, czyli wyłącz: Energooszczędny Ethernet - włączony Energy Effincient Ethernet - włączony Jak masz jeszcze jakieś ustawienia od zasilania, to też do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wyłączyłem te opcje i nadal nie działa.. czy instalacja SP 1 pomoże? - bo nie chce zbędnego syfu zamulającego kompa Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 SP1 nie jest "zbędnym softem zamulającym kompa". Daj logi z OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Mnie zawsze zwalniał komp po instalacji sp ;> OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 O10 - NameSpace_Catalog5\Catalog_Entries\000000000007 [] - C:\Program Files (x86)\Bonjour\mdnsNSP.dll (Apple Computer, Inc.) Odinstaluj Apple Bonjour. Jeżeli już go nie masz, to znaczy, że został w Winsock i trzeba będzie go wypiąć. Mnie zawsze zwalniał komp po instalacji sp Placebo. U mnie na przykład Vista po instalacji SP1 zaczęła się zachowywać zdecydowanie bardziej stabilnie. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 nie mam tego apple bonjour Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zrób reset obszaru NameSpace Winsock według tego: https://www.fixitpc.pl/topic/8870-naprawa-reset-katalogu-sieciowego-winsock/page__p__66331#entry66331 Czyli w skrócie: pobierz WinsockNSP_WIN7_Vista_64bit.txt, zmień rozszerzenie na reg, wybierz z menu kontekstowego Scal, zatwierdź zmiany i uruchom ponownie komputer. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 zrobiłem i nadal nie działa.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dobra, co to znaczy "wyłączyć i włączyć sieć"? Przez co masz połączenie? Pokaż nowy log z OTL. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wchodzę w Centrum sieci i udostępnień klikam zmień ustawienia potem na połączenia lokalne i wyłącz, czekam i włącz i wtedy działa internet.. Dodam że jak nie działa to pisze że pakietów wysłanych jest 0.. dopiero jak się połączy to wzrasta Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Co z logami? Oprócz tamtych dorzuć jeszcze nowy Net-log. Odnośnik do komentarza
martinesq Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 masz Extras.Txt OTL.Txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi