grzechu49 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam ostatnio robiłem porządki na komputerze i w katalogu w którym były pliki ściągane z internetu nie dał się usunąć plik *.odt. Oczywiście gdy tylko go kliknąłem w procesach explorer.exe zajmował 100% CPU i musiałem zakończyć proces. Innym razem gdy był otwarty ten folder zdarzyło się, że ten proces zużywał 50%. Załączam logi. Proszę o pomoc. OTL.Txt Extras.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 W OTL brak oznak infekcji. Drobnostka: w Firefox w Dodatkach odinstaluj vShare. Posłużyłeś się starym GMER 1.0.15.15641, aktualna wersja to 2.0. W GMER wiszą jakieś niedopasowane wątki w sekcji Threads. Na wszelki wypadek sprawdź co widzi Kaspersky TDSSKiller. Jeśli coś wykryje, przyznaj Skip i log zaprezentuj (jeśli nic nie wykryje, log zbędny). w katalogu w którym były pliki ściągane z internetu nie dał się usunąć plik *.odt. Oczywiście gdy tylko go kliknąłem w procesach explorer.exe zajmował 100% CPU i musiałem zakończyć proces. Innym razem gdy był otwarty ten folder zdarzyło się, że ten proces zużywał 50%. To już może być w ogóle co innego, np. uszkodzone pliki w tym katalogu lub ładowanie przez Windows jakiś ofensywnych rozszerzeń powłoki. . Odnośnik do komentarza
grzechu49 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Oto log programu Kaspersky TDSSSKiller. opcje_zaawansowane.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 TDSKiller nic szczególnego nie wykrył. Wyniki UnsignedFile.Multi.Generic - tu dla sterowników Siemens, Intel, Epson, Aladdin, OPC, InstallShield - to oznaczenie braku cyfrowej sygnatury na pliku, nie jest równoznaczne z infekcją. Tak więc na czym my tu stoimy, czy nadal są problemy z tym katalogiem: w katalogu w którym były pliki ściągane z internetu nie dał się usunąć plik *.odt. Oczywiście gdy tylko go kliknąłem w procesach explorer.exe zajmował 100% CPU i musiałem zakończyć proces. Innym razem gdy był otwarty ten folder zdarzyło się, że ten proces zużywał 50%. . Odnośnik do komentarza
grzechu49 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tak, dalej jest ten problem z katalogiem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A co aktualnie jest w tym katalogu, czy w ogóle coś? Odnośnik do komentarza
grzechu49 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Są w nim inne katalogi, pliki .exe, .rar, .pdf, .jpg, .docx, .odt, .txt. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zrób następujące testy: 1. Sprawdź strukturę plików na dysku za pomocą checkdiska. 2. Uruchom ShellExView. W programie zaznacz wszystkie rozszerzenia oznaczone na różowo i wyłącz. Zresetuj system. Podaj czy jest jakaś zmiana w obszarze tego katalogu dręczącego explorer.exe. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi