mEjdej Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Temat niby banalny, jednak i takie być muszą. Znajoma mając problem z instalacją drukarki (HP DJ 1000) w swoim laptopie z Vistą (32-bit), poprosiła o pomoc. I faktycznie, instalacja drukarki jest niemożliwa. Instalując z płyty dodanej do drukarki instalacja kończy się niepowodzeniem (bez podania kodu błędu itp., po prostu 'instalacja nie powiodła się'). Dodając 'z ręki' drukarkę, system mieli dłuższy czas (tak naprawdę nic nie robiąc), żeby na końcu dać komunikat: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku ponieważ jest on używany przez inny proces. Komp raczej nie zarobaczony, pracuje tam aktualny NOD 32 AV. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 1. odinstaluj NOD-a 2. zainstaluj drukarkę 3. zainstaluj NOD-a Odnośnik do komentarza
mEjdej Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie, no takie opcje też sprawdzałem. Co innego nie pozwala zainstalować drukarki. Najlepsze, że w logach systemowych napisane jest, że system pomyślnie zainstalował drukarkę. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wejdź w start i wpisz services.msc i wyszukaj usługę bufor wydruku a następnie sprawdź jej stan jeśli jest wyłączona to ją włącz Odnośnik do komentarza
mEjdej Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Sprawdzałem, resetowałem, bufor działa. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 w swoim laptopie z Vistą (32-bit), poprosiła o pomoc jaki Sevice Pack jest na Viście? Jesli SP1 zainstaluj SP 2 http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=15278 Odnośnik do komentarza
mEjdej Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 SP2 oczywiście był. Próbowałem wszystkiego. Po 2 dniach walki pomogło uaktualnienie Visty (instalacja z płyty z poziomu SO) + przeinstalowanie sterowników laptopa (chipset itp.). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi