Slimak Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam, zgodnie z zaleceniami, przenoszę temat o zamulonym momentami laptopie do działu "Sieci". Problemy zaczęły się po infekcji Ukasha, utrzymują się niestety po jej usunięciu. Firefox miewa przywieszki, czasami długo ładuje strony (różne, np. tvn24.pl, allegro.pl, fora), czasami tak zawiśnie przy ładowaniu strony, że nie można go zamknąć. Co dziwne, problemy występują szczególnie często po podłączeniu przez HDMI do projektora (??). Wówczas czasami wiesza się FF, wiesza się Winamp. Co ciekawe, po wypięciu przewodu HDMI, Winamp wraca do poprawnej pracy. Firefox często pozostaje zawieszony w czasie i przestrzeni. Podrzucam logi. Link do ICSI: http://n2.netalyzr.i...-98b7-418d-a82a Z góry dziękuję za pomoc. P.s. jestem użytkownikiem o niskim poziomie świadomości, ew. podpowiedzi, instrukcje, mile widziane w formie "for dummies" Extras.Txt OTL.Txt net-log.txt HwInfo.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zrób nowy raport z Net-log, tylko go wcześniej pobierz. Zmieniłem trochę rzeczy w programie, bo dotychczas wykorzystywane do testów adresy przestały odpowiadać. Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Świeży net-log. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Prosiłem w instrukcji (nawet napisane w odmiennym od reszty kolorze) o wyłączenie innych narzędzi korzystających z sieci podczas wykonywania raportu z Net-log. A tutaj proszę, w tle dzielnie pracuje uTorrent i rozwija setki połączeń. I skąd ja mam wiedzieć, czy jest problem z łączem, czy torrenty je aż tak obciążają, że ping do bramy powraca z kilkusekundowym opóźnieniem (nie powinno być więcej jak 5 ms): 1 2719 ms 2216 ms 3007 ms 192.168.1.1 2 309 ms 239 ms 306 ms 62.121.83.254 3 731 ms 678 ms 676 ms 89-75-20-126.infra.chello.pl [89.75.20.126] 4 1278 ms 121 ms 106 ms pl-waw16a-rd3-ae21-1421.aorta.net [84.116.253.221] 5 38 ms 41 ms 32 ms pl-waw16a-rd1-ae3-2185.aorta.net [84.116.253.77] 6 34 ms 43 ms 32 ms pl-waw04a-rd1-ae13-2163.aorta.net [84.116.252.245] Zainstaluj te sterowniki: http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/22116/eng/Wireless_15.3.1_Ds64.exe&lang=eng&Dwnldid=22116&DownloadType=Software+Applications&OSFullname=Windows+7+(64-bit)* Potem restart komputera. Pobierz, zainstaluj i uruchom program inSSIDer. Zrób screen z listy sieci i wrzuć na forum: http://www.metageek.net/products/inssider/ Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mam wrażenie, że po zainstalowaniu sterowników net muli jeszcze gorzej... Ale wykonałem powyższą procedurę, podrzucam obraz z inSSIDer'a oraz świeży Netlog (mam nadzieję, że tym razem bez wpadek). net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Muli? Po logu tego zupełnie nie widać. Problem dotyczy tylko Mozilli Firefox, czy innych przeglądarek również? Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wiesz co, po restarcie kompa tak było, ale wygląda już ok. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ok, to poczekaj 24 godziny i zobacz, czy wystąpią problemy. Nawiasem mówiąc, nie chce mi się wierzyć, że to tylko kwestia sterowników do karty WiFi... Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ok, tak zrobię, choć nie wiem czy czas ma tu cokolwiek do działania. Trafiłem tutaj z tematu z usunięciu wirusa Ukash, nie wykluczam, że jeszcze jakieś dziadostwo zatruwa życie laptopa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wirusy -> nie ze mną. Jeszcze możesz pokazać ustawienia karty WiFi. Windows+R -> devmgmt.msc -> Odpowiednia karta -> Właściwości -> karta Zaawansowane i spisz wszystkie właściwości wraz z ustawionymi wartościami. Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ja wiem, że wirusy nie w tym dziale, ale "przekierowano" mnie do Ciebie właśnie. Ustawienia karty w załączniku. ustawienia karty.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ok. Jaką masz prędkość internetu od dostawcy? Co pokazuje http://speedtest.net Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Jeśli się nie mylę w umowie mam "10Mb dzień/20Mb noc", więc w sumie według speedtestu nie najgorzej . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 No to wygląda na to, że nie muli. Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 No tak, w tym momencie nie, ponieważ to nie jest problem stały, ale o charakterze incydentalnym. Ok, póki co nie zabieram więcej czasu, poobserwuję sytuację. Dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dodam,że nowy Lis jest mniej stabilny niż starsza wersja - to tylko moje odczucia Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 motionMixx - nowy, to znaczy który? Mam 18.0 na kilku komputerach i nie zauważyłem żadnych problemów. Skłaniałbym się raczej do szukania problemów wśród dodatków do Firefoxa. Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Również miałem wrażenie, że problem urósł po zainstalowaniu FireFoxa 18.0. Teraz jestem już pewien, że moje problemy to nie kłopot z siecią, ale z explorer.exe - pojawiają się ZAWSZE po odłączeniu projektora via HDMI. Myślę, że w tym dziale temat można zamknąć. Raz jeszcze dziękuję za poświęcony mi czas! Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Teraz jestem już pewien, że moje problemy to nie kłopot z siecią, ale z explorer.exe - pojawiają się ZAWSZE po odłączeniu projektora via HDMI jaki to model projektora? Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Sony VPL-VW60 - mam jednak wrażenie, że niegdyś nie miałem takich problemów. Nie wykluczam też, że zmieniłem opcje wyświetlania na wielu (czyt. 2) ekranach i od tego czasu może dziać się coś "nie tak". Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 mam jednak wrażenie, że niegdyś nie miałem takich problemów. Nie wykluczam też, że zmieniłem opcje wyświetlania na wielu (czyt. 2) ekranach i od tego czasu może dziać się coś "nie tak" Masz na myśli rozdzielczość? Tu masz dane odnośnie sprzętu http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-VW60.htm Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o zwiechy FF to najbardziej obciąża przeglądarkę proces plugin-container, który odpowiada za pluginy, czyli media = flashplayer. Flash baardzo obciąża przeglądarkę i mam wrażenie że z każdą wersją jest coraz gorzej. Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Masz na myśli rozdzielczość? Tu masz dane odnośnie sprzętu http://www.projector...ny-VPL-VW60.htm Nie, nie, swego czasu zmieniłem ustawienia wyświetlania na wielu ekranach (obecnie mam rozszerzony, wcześniej miałem duplikat), nie wiem czy to ma jakikolwiek związek. Zastanawiam się nad podpowiedzią Griszy, jak mogę sprawdzić czy to faktycznie plugin? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nie, nie, swego czasu zmieniłem ustawienia wyświetlania na wielu ekranach (obecnie mam rozszerzony, wcześniej miałem duplikat), nie wiem czy to ma jakikolwiek związek. Zastanawiam się nad podpowiedzią Griszy, jak mogę sprawdzić czy to faktycznie plugin? A ja obawiam się, ze problmem może być zmiana ustawień. To niejako warunkuje i zmienia Flasha. Jak się przekonać, sprawdzić - wejdź na stronę, która wymaga Flasha (np. YouTube) i sprawdzaj czy na filmikach są przycinki. Dodatkowo możesz skorzystać z ProcessMonitor http://technet.micro...s/bb896645.aspx Odnośnik do komentarza
Slimak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Panowie, głupieję już zupełnie... Przed chwilą, na podłączonym projektorze, mogłem swobodnie przeglądać net, włącznie z filmikami z YT, po odłączeniu od projektora laptop również funkcjonuje poprawnie. Parę razy zauważyłem, że bezpośrednio po odłączeniu projektora i zamknięciu systemu, ten zawisał na ekranie "Zamykanie", a moment przed wylogowaniem z Windy wyskakiwał błąd pliku explorer.exe ("Program nie reaguje"). Teraz jednak wszystko działa poprawnie. Nie ma wzoru . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi