TomecekGD Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Witam. Dzisiaj zakupiłem jeden odcinek serialu z TVP VOD, który jest zabezpieczony DRM. Plik pobrałem na pulpit w formacie WMV i ładnie działa, ale chciałbym go nagrać na płytkę i puścić w stacjonarnym odtwarzaczu rodzicom. W jaki sposób usunąć DRM, gdy mam legalną licencję na odcinek? Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Mi kiedyś DRM usunęła prosta konwersja w Format Factory (w razie instalacji nie instaluj ASK ,oraz po instalacji może zajść potrzeba przeinstalowania pakietu kodeków) Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 http://undrm.info/remove-DRM-protection/ (Lossless DRM removal software for Windows Media files) Odnośnik do komentarza
TomecekGD Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ten link też znalazłem. Czy nie ma darmowego narzędzia, które usuwa DRM bez kompresji itp.? Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wszystkie trzy narzędzia zamieszczone na linkowanej przeze mnie stronie mają status Freeware, czyli darmowe do użytku niekomercyjnego (pierwszy jest za darmo również do użytku komercyjnego - licencja GPL). Jak sama nazwa punktu wskazuje usuwanie zabezpieczeń zachodzi w tych programach bez strat jakości. Odnośnik do komentarza
TomecekGD Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Automate unDRM v2.0 - nie działa. Obsługuje tylko WMP 9 lub 10, a ja mam 11 i nie mogę zrobić downgrade (WMP 11 jest zintegrowany na stałe na płycie). freeme2 + drmdbg - już myślałem, że to jest to. drmdbg ładnie wyciąga mi klucz i zapisuje go do DRM2.key. Kopiuję odcinek serialu i zapisany klucz do katalogu freeme2. Przeciągam plik z filmem na freeme2. Rozpoczyna się proces deszyfracji. Wszystko pięknie dochodzi do 100% i gdy próbuję odpalić odszyfrowany plik, to obraz i dźwięk jest jak w zaszyfrowanym canal+ czy HBO FairUse4WM 1.3 fix dla WMP11 - błąd IBX Version 11.0.6001.8015 isn't supported yet. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wszystkie trzy narzędzia zamieszczone na linkowanej przeze mnie stronie mają status Freeware, czyli darmowe do użytku niekomercyjnego (pierwszy jest za darmo również do użytku komercyjnego - licencja GPL). Freeware - licencja oprogramowania umożliwiająca darmowe rozprowadzanie aplikacji bez ujawnienia kodu źródłowego. Czasami licencja freeware zawiera dodatkowe ograniczenia (np. część freeware jest całkowicie darmowa, a część darmowa jedynie do użytku domowego). Natomiast z programami (i innymi dobrami) na GNU GPL można robić praktycznie wszystko, w tym grzebać w kodzie źródłowym. Odnośnik do komentarza
TomecekGD Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Czyli koniec pomysłów? Cały dzień z tym walczę i nic //update Mam plik WMV mam klucz w formacie KEY: "<DRM2WMV2> <KID>VIoY0LnBsESFlGlJitgtgQ==</KID> <SID>SzezVrhq2OGdtNOzWwGApc1HGjh=</SID> <INFO></INFO> </DRM2WMV2> " Nic się nie da zrobić? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ja używałem programu iSkysoft DRMRemoval, w versji portable, nie wiem czy jest darmowy, no i może jeszcze jest taki fajny programik AudialsOna, ale co do tego to nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi