KarolinkaH Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Cześc. Mam taki problem mały. Karta graficzna ma vga, hdmi i xyz (nie wiem jak to się anzywa wiekszen niż vga), a monitor tylko wejscie VGA. Kupiłam kabel za 25zł który pozwolił by na połączenie hdmi (z karty graficznej) na vga (monitor) ale niestety nic się nie wyświetla jak by w ogóle nie było kabla. Wyczytałam że dzieje się tak bo hdmi jest cyfrowe a vga analogowe. postanowiłam zapytać się tutaj czy dobrze zrozumiałam że mój monitor nie potrafi obsłużyć cyfrowego sygnału (Philips 223E) które daje hdmi z karty (GeForce GT 630). Czyli kabel lkupiłam na daremno i nie da się połączyć tych urzadzeń (monitor z karta graficzną) przez hdmi-vga ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 To xyz to DVI. Jeżeli monitor ma tylko wejście VGA to zrób fotkę kabla z widokiem wtyku DVI od strony bolców. A w komplecie do monitora nie dostałaś kabla VGA? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Taki kabel na pewno nie nadaje się to tego, do podłączenia z hdmi na vga potrzebny jest konwerter, prościej i taniej jest właśnie zakupienie przejściówki z dvi na vga. Odnośnik do komentarza
KarolinkaH Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 na razie nie mam czym zrobić zdjecia więc wrzucę później. Lepsze jest łączenie VGA-VGA czy DVI-VGA ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jeżeli monitor ma tylko wejście VGA to nic nie kombinuj tylko tak podłącz. Jakakolwiek przejściówka jest tu zbędna. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi