slawek48wawa Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam, mam ten sam problem, nim trafiłem na to forum zrobiłem skanowanie programem ComboFix w trybie awaryjnym z wierszem poleceń ponieważ w kazdym innym trybie komp. byl blokowany poprzez wirus. Mam Log z ComboFix-u który załączam , proszę o pomoc co dalej z góry dziękuję za pomoc. Slawek log.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zasady działu o niedopisywaniu się do cudzych tematów + jakie logi dostarcza się obowiązkowo: KLIK. Na temat używania ComboFix: KLIK. 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Ask Toolbar, Ask Toolbar Updater. 2. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files c:\programdata\dsgsdgdsgdsgw.js c:\windows\system32\sho167.tmp :Services Browser Manager :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 4. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 5. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj = by powstał plik Extras, opcja "Rejestr - skan dodatkowy" ma być ustawiona na "Użyj filtrowania". Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
slawek48wawa Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dziekuję za poptrzednie porady, przepraszam za złe rozpoczecie tematu. Dołączam pliki AdwCleanerS1.txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Ale dałeś mi tylko plik Extras, a miały być dwa: Extras + główny (uzupełnij). Poza tym, coś mi nie wygląda byś przeprowadził reset Firefox lub błędnie przestawiłeś kolejność zadań, bo AdwCleaner usuwał z preferencji Firefox adware, a to nie powinno mieć miejsca po resecie Firefox. Edytowane 18 Lutego 2013 przez picasso 18.02.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi