Hetera Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Laptop Samsung 300E5C - windows 8 pro (upgrade z win7) - wszystko działa prawidłowo, ale pojawił się problem, a mianowicie przy próbie instalacji niektórych plików mam taki komunikat: Nie można uzyskać dostępu do usługi Instalator Windows. Może mieć to miejsce, jeśli system Windows jest uruchomiony w trybie awaryjnym lub Instalator Windows jest niepoprawnie zainstalowany. Skontaktuj się z działem Pomocy technicznej, aby uzyskać pomoc. Przeglądam net, niestety wszystkie porady dotyczą starszych systemów, nie znalazłam nic w kontekście windows 8... Oczywiście próbowałam rozwiązań dotyczących Siódemki, ale nic to nie daje Może ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza
TommyGavin Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Nie piszesz jakich metod próbowałeś, więc zacznijmy od podstaw, wciśnij winkey+X i z menu które się pojawi wybierz "Wiersz Polecenia (Administrator)", w oknie cmd wpisz: msiexec /unregister potwierdź eneterem a następnie wpisz: msiexec /regserver Jeśli nie pomoże, skocz sobie do edytora rejstru do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msiserver kliknij PPM na msiserver (w lewym panelu) i z menu wybierz "uprawnienia", w oknie uprawnień kliknij na "system" i upewnij się czy ma zaznaczone "pełna kontrola", jeśli nie, to zmień i zastosuj zmiany. Odnośnik do komentarza
Hetera Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Chyba nie myślisz, że piszę posty nie próbując samej znaleźć rozwiązania? Próbowałam wszystkiego co w necie można znaleźć Tego co podajesz również. Pierwsza metoda nie działa. Druga też nie bo mam zaznaczoną "pełną kontrolę". Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) A jaki w systemie jest antywirus lub firewall? Nie McAfee przypadkiem? Pytanie nie jest retoryczne - temat z wczoraj. Różne kombinacje i wyszło chyba na jedno http://www.fixitpc.p...latora-windows/ Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
CavieZ Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Miałem identyczny problem. Windows 8 sprawia ogromne problemy ;/ Chyba to był błąd instalując ten system. XP i 7 bardziej stabilne. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Bardziej się odkopać nie dało? To wątek ze stycznia. Poza tym, Twój post nie wnosi nic do tematu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi