wieslaw531 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Nowa instalacja Visty x86 (dla wnuczka). Konto z uprawnieniami administratora. Mam nieaktywną opcję "Uruchom ten program jako administrator" we Właściwości - Zgodność. Uruchom jako administrator jest dostępne - no ale to tylko jednokrotnie. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A względem czego tego próbujesz?Nie dla wszystkich programów ta opcja jest aktywna.Jesteś pewien że to problem globalny dla wszystkich plików uruchomieniowych,instalatorów ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Flavius jestem na etapie instalacji systemu i programów. I do tego jest mi to w pewnych sytuacjach potrzebne. Zainstalowany NIS2010 dla bezpieczeństwa. Sprawdzałem na kilku programach i zawsze na szaro. (Np Total Commander w trybie administratora). Oczywiście to nie będzie konto użytkownika. Chodzi o ułatwienie pracy w trakcie instalacji. Cały system zaktualizowany i aktywowany. Wgrane wszystkie poprawki bez problemów. EDYTA Robiłem tak: Instalacja systemu bez internetu. Instalacja SP1 jw. Instalacja SP2 jw. Instalacja sterowników sprzętu. Podłączenie internetu i instalacja NIS2010. Instalacja poprawek + aktywacja. Chodzi o problemy typu: Edycja rejestru dla wywalenia Prefetchera. TC + czyszczenie katalogu Prefetch A TC ciurem żąda uprawnień administratora. Wiem co robię. To samo w innych katalogach. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A płyta instalacyjna z jakiego źródła? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Całkowicie legalna i oficjalna. Popatrz w poprzedni post. Edytowałem go. EDYTA Robię reinstalację systemu na tej samej płycie (chciałem to zrobić na czysto). Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Może tylko z jakiegoś powodu zostało uszkodzone konto na poziomie SAM .Utwórzcie nowe konto administratorskie - jak nie idzie z tego konto to włączcie wbudowanego admina... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 OK. Ale to jutro. Teraz idzie aktualizacja Office 2007. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Już wszystko jasne. Na początku tuż po instalacji systemu wyłączyłem UAC. Chyba przed instalacją SP1. A konkretnie ustawiłem "Podnieś uprawnienia dla konta administratora bez monitowania". Aktualnie jestem po instalacji SP2 i wykonanie operacji - Włącz UAC i ponownie Wyłącz UAC zadziałało. Opcja uruchom jako administrator jest dostępna. Oczywiście tak jak pisałem wcześniej potrzebne mi to tylko w trakcie instalacji. Potem utworzę nowe konto z odpowiednimi uprawnieniami. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi