ktr Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mam laptopa Acer Aspire 5720Z, Win XP Pro SP3 PL. Mam 2 GB RAMu (DDR2), ostatnio dostałem w prezencie w kostki po 0,5 GB RAMu z laptopa i zastanawiam się, czy mogę chociaż jedną sobie dołożyć. Nie wiem, czy mam wolne miejsce (slot) i chciałbym to sprawdzić, najlepiej jakimś programem, żeby nie musieć go rozkręcać po nic. - w BIOSie nic na ten temat nie widzę - użyłem programu Everest Home Edition, ale tam też nie widzę info na ten temat (mój znajomy w wersji Ultimate Edition podobno takie rzeczy widzi) Pytanie: jak najłatwiej to sprawdzić? Gdzie? Czym? Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Posiadam Ultimate Edition i znalazłem. Może u siebie też znajdziesz. Komputer -> podsumowanie -> na samym końcu. Odnośnik do komentarza
ktr Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Zainstalowałem Everest Ultimate Edition (Trial) i widzę, że nie mam wolnego miejsca na kość (mam 2 x 1 GB). W Home Edition tego nie widziałem. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 CPU-Z też pokazuje w zakładce SPD zajęte i wolne sloty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi