btk Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, Prawdopodobnie po uruchomieniu Combofix coś się popsuło i nie mogę podłączyć się do internetu. Komunikat który otrzymuję to "Ralink wireless card disconnected". Wielokrotnie próbowałem instalować i odinstalowywać sterowniki, niestety nic to nie daje. Ręczna naprawa połączenia również nie przynosi pożądanych rezultatów. Poniżej screen. Będę wdzięczny za pomoc. Poniżej log Combofix. Dziękuję. Pozdrawiam. combofix.txt Edytowane 1 Lutego 2013 przez picasso Znaleziony duplikat tematyczny doklejam. //picasso Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, Brak połączenia z siecią i komunikat IPv4 / IPv6 - No network access, pomimo tego, że wszystko wygląda dobrze. Proszę o sugestię i pomoc w rozwiązaniu problemu. Dziękuję. Pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Odinstaluj Apple Bonjour. Potem restart komputera. Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Odinstalowałem, niestety nic się nie zmieniło. Adapter pokazuje połączenie z internetem, ale w centrum pisze, że połączenia brak. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 btk, log z OTL wykonany na ustawieniach innych niż polecane (opcja Rejestr ustawiona na Wszystko, a ma być Użyj filtrowania). To nie wygląda na problem infekcji. Temat przenoszę, wstępnie do działu Windows, ale możliwe że potem do Sieci pójdzie. Brak połączenia z siecią i komunikat IPv4 / IPv6 - No network access, pomimo tego, że wszystko wygląda dobrze. W Dzienniku zdarzeń zestaw następujących błędów niestartujących sterowników SMB MiniRedirector Wrapper and Engine service + srvnet: Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The SMB 2.0 MiniRedirector service depends on the SMB MiniRedirector Wrapper and Engine service which failed to start because of the following error: %%22 Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The Server SMB 2.xxx Driver service depends on the srvnet service which failed to start because of the following error: %%22 Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The Workstation service depends on the SMB 2.0 MiniRedirector service which failed to start because of the following error: %%1068 Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The Server SMB 1.xxx Driver service depends on the Server SMB 2.xxx Driver service which failed to start because of the following error: %%1068 Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The Computer Browser service depends on the Workstation service which failed to start because of the following error: %%1068 Error - 1/6/2013 7:31:50 AM | Computer Name = mój-komputer-HP | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = The Server service depends on the Server SMB 1.xxx Driver service which failed to start because of the following error: %%1068 Podaj skan dodatkowy na wygląd rzeczonychy usług. Uruchom SystemLook x64 i do skanu wklej: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\mrxsmb HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\srvnet :filefind mrxsmb.sys srvnet.sys . Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ta opcja sama przeskakuje po zakończeniu wykonywania loga. Jak uruchamiam to jest na "Use SafeList", a jak log zostaje wygenerowany, to zmienia się samoczynnie na "All" SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 brak wskazówek od dziesięciu dni. czyli problem jest nie do rozwiązania i trzeba sformatować dysk i instalować wszystko od nowa? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Daj log z Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Log: net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ok, zróbmy sobie reset Winsock: https://www.fixitpc.pl/topic/8870-naprawa-reset-katalogu-sieciowego-winsock/page__view__findpost__p__66331 Pobierz plik WinsockNSP_WIN7_Vista_64bit.txt. Potem: Wyłącz opcję ukrywającą rozszerzenia, odznaczając w Opcjach folderów > Widok > Ukrywaj rozszerzenia dla znanych typów plików. Zmień rozszerzenie pobranego pliku z TXT na REG. Z prawokliku na plik REG wybierz opcję Scal i zatwierdź import do rejestru. Zrestartuj system Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 1. wpisałem komendę netsh winsock reset /? 2. pobrałem plik 3. wyłączyłem opcję ukrywającą rozszerzenia 4. scaliłem plik 5. zrestartowałem kompa i niestety nic się nie zmieniło :/ Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 czy można czegoś jeszcze spróbować, aby naprawić ten problem? dziękuję, pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ja nie mam pomysłu. Dlatego zresztą nie odpisywałem. Odnośnik do komentarza
btk Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ja nie mam pomysłu. Dlatego zresztą nie odpisywałem. No nic, dzięki serdeczne w takim bądź razie za dotychczasową chęć pomocy. Pozdrawiam, życząc powodzenia. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Hm... Jeszcze jedno. Kliknij Windows + R, wpisz regedit i w otwartym oknie Edytora rejestru przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip. Wybierz Plik -> Eksportuj.... Z rozwijanej listy Zapisz jako typ wybierz Pliki tekstowe (*.txt), podaj lokalizację i kliknij Zapisz, a potem stworzony plik dołącz jako załącznik do posta. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Proponuję jeszcze sprawdzić SMB - w SystemLook64 do skanu wklejj: :reg HKEY_LOCALE_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Smb :filefind smb.sys i pokaż co wypluje.. Odnośnik do komentarza
adafa Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Odinstalowałem, niestety nic się nie zmieniło. Adapter pokazuje połączenie z internetem, ale w centrum pisze, że połączenia brak. Miałem to samo. Odinstalowałem sieciówkę, restart,załadowały się stery (choć chciałem inaczej) i śmiga. edit Sorry ,odinstalowałem stery i po restarcie załadowały się. Na drugim laptopie z tym samym problemem powyższy motyw nie zadziałał więc odinstalowałem kartę,po reinstalacji "naprawiło się". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi